• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Euroleague’de Grup Karşılaşmalarının En’leri

Euroleague’de Grup Karşılaşmalarının En’leri
THY Euroleague'de ilk tur grup karşılaşmalarını Anadolu Efes, 21.0 asist ortalamasıyla zirvede tamamlarken, Efes'in Fransız oyun kurucusu Thomas Heurtel 7.7 asist ile en üst sırada yer aldı.

THY Eurolague'de son ve 10. hafta karşılaşmaları ile birlikte ilk grup karşılaşmaları sona erdi. Grup karşılaşmalarında D Grubu'nda mücadele eden Rus ekibi CSKA Moskova grup mücadelelerini 9 galibiyet, 1 mağlubiyet ile tamamlarken, en az mağlup olan takım oldu. İtalya'nın Dinomo Sassari ekibi ise oynadığı 10 karşılaşmadan da galibiyet çıkaramadı ve elendi. Türkiye'yi temsil eden 4 takımdan Anadolu Efes, Fenerbahçe ve Darüşşafaka Doğuş üst tura yükselirken, bu sezon ilk defa Euroleague'de mücadele eden Pınar Karşıyaka ise elendi ve Avrupa kupalarındaki yoluna Eurocup'ta devam edecek.

ANADOLU EFES EN ÇOK ASİST YAPAN TAKIM

İlk tur grup karşılaşamalarında D Grubu'nda mücadele eden CSKA Moskova 91.1 sayı ile en çok sayı ortalamasıyla oyanayan ekip oldu. Anadolu Efes ise CSKA'dan sonra 86.3 sayı ile ikinci sırada tamamladı. İspanya'nın Laboral Kutxa takımı ile Yunan ekibi Olympiacos 38.3 ribaund ile oynarak bu alanda zirvede yer aldı. Anadolu Efes ise 21.0 asist ortalamasıyla bu alanda en üst sırada yer aldı. Onu 20.9 ile Panathinaikos, 20.8 asist ortalamasıyla da Real Madrid takip etti.

EN SKORER OYUNCU NANDO DE COLO

CSKA Moskova'nın Fransız oyuncusu Nando De Colo, 18.1 sayı ile grup karşılaşmalarının en skorer oyuncusu oldu. De Colo'yu 16.3 sayı ile Kızılyıldız'dan Sırp oyuncu Malik Zirbes, 16.1 sayı ile de Lokomotiv Kuban takımından Amerikalı oyuncu Malcolm Delenay takip etti. İspanya'nın Laboral Kutxa ekibinden Yunan oyuncu İoannis Bourosis 9.6 ribaund ortalamasıyla bu alanda grup maçlarını zirvede tamamlarken, onu Maccabi Fox Tel Aviv'den Trevor Mbakwe 8.0, Gora ekibinden Mateusz 7.9 riabund ile takip etti. Anadolu Efes'in Fransız oyun kurucu Thomas Heurtel 7.7 asist ortalamasıyla grup mücadelelerini zirvede tamamladı. Huertel'i Kızılyıldız takımından Stefan Jovic 7.4, Panathinaikos takımının Yunan oyun kurucusu Nick Calathes 6.8 asist ortalamasıyla oynadı.

Euroleague’de Grup Karşılaşmalarının En’leri

Euroleague’de Grup Karşılaşmalarının En’leri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim