• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Euroleague’de Galatasaray - Fenerbahçe derbisi

Euroleague’de Galatasaray - Fenerbahçe derbisi
THY Euroleague'in 4. haftasında Galatasaray Odeabank, yarın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek.

THY Euroleague'in 4. haftasında Galatasaray Odeabank, yarın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek.

THY Eurolague'in 4. haftası Türk derbisine sahne olacak. Galatasaray Odeabank, yarın saat 20.00'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Geride kalan 3 haftada sarı-kırmızılılar 3 mağlubiyet ile sonuncu sırada bulunurken, sarı-lacivertliler ise 3 galibiyet sonucu averajla ikinci sırada yer alıyor. İki takım Euroleague'de ilk kez karşı karşıya gelecek.

Aslan ilk galibiyet peşinde

Sezona Abdi İpekçi'de oynanan CSKA Moskova maçı ile başlayan sarı-kırmızılılar, bu maçtan 109-84 gibi farklı bir skorla mağlup ayrıldı. İkinci hafta Kızılyıldız ile yine evinde mücadele eden Galatasaray Odeabank, çekişmeli geçen mücadeleyi son anlarda yaptığı basit hatalarla 85-83 kaybetti. İlk deplasman maçında İsrail'de Maccabi Tel Aviv ile karşılaşan Galatasaray, parkeden 98-92'lik skorla mağlup ayrıldı. İlk 3 maçında 3 mağlubiyet alarak Euroleague'e kötü başlayan sarı-kırmızılılar, bu kötü seriyi Fenerbahçe maçı ile sona erdirmek istiyor.

Fener, seriyi bozmak istemiyor

Geçtiğimiz iki sezonda THY Euroleague'de Final-Four oynayan Fenerbahçe bu sezona da fırtına gibi başladı. İlk hafta maçında Ülker Sports Arena'da Brose Bamberg'i 67-66 yenen sarı-lacivertliler ikinci haftada İspanya'da oynadığı Barcelona'yı 73-72 mağlup etti. Ligin üçüncü maçında evinde Zalgiris Kaunas'ı da 82-68'lik skorla yenen Fenerbahçe bu sezon da Final-Four adayı olduğunu gösterdi. Galatasaray ile Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacağı maçtan galibiyet hedefleyen sarı-lacivertliler, seriyi bozmak istemiyor.

Daye ve Bogdanovic takımlarını sırtlıyor

Geride kalan 3 haftada Galatasaray Odeabank'ı Amerikalı oyuncusu Auistan Daye 14.0 sayı ortalamasıyla sırtlarken, Fenerbahçe'de ise Sırp oyuncu Bogdan Bogdanovic 13.3 sayı ortalamasıyla mücadele ediyor. Sarı-kırmızılılarda Daye 5.0 ribaund, Sinan Güler de 5.0 asistle takımında zirvede bulunurken, sarı-lacivertlilerde Ekpe Udoh 7.7 ribaunt, Kostas Sloukas da 6.3 asist ortalamalarıyla oynuyor.

Fener'de sakatlık sıkıntısı

Fenerbahçe'de Zalgiris Kaunas ile evinde oynadığı karşılaşmada Bogdan Bogdanovic ve Nikola Kalinic sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Bogdanovic'in sakatlığının ciddi olduğu öğrenildi. Sarı-kırmızılılarda ise eksik oyuncu bulunmuyor.

İstatistiklerde Galatasaray önde

THY Euroleague'de Galatasaray Odeabank, 86.3 sayı, 31.3 ribaunt, 21.0 asist, 7.7 top çalma ve 4.3 blok ortalamalarıyla mücadele ederken, Fenerbahçe ise 74.0 sayı, 29.3 ribaunt, 18.0 asist, 5.7 top çalma ve 2.3 blok ortalamalarıyla oynuyor.

Euroleague’de Galatasaray - Fenerbahçe derbisi

Euroleague’de Galatasaray - Fenerbahçe derbisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim