• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

ETZ17’nin bu yılki konsepti ‘Sihire Yolculuk’

ETZ17’nin bu yılki konsepti ‘Sihire Yolculuk’
Eğitim, teknoloji ve medya sektörünün temsilcileriyle düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin (ETZ17) lansmanı İstanbul'da yapıldı.

Eğitim, teknoloji ve medya sektörünün temsilcileriyle düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin (ETZ17) lansmanı İstanbul'da yapıldı. Zirvenin bu seneki konseptinin "sihire yolculuk" olduğu duyuruldu.

Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin (ETZ17) lansmanı, Zirve Koordinatörü Işıl Boy Ergül ile Zirvenin Danışma Kurulu Üyesi Ümit Sanlav'ın katılımıyla İstanbul'da yapıldı. Lansman toplantısında, 4 Martta 2017'de Şişli'de 4'üncü kez düzenlenecek olan zirvenin bu seneki konseptinin "sihire yolculuk" olduğu açıklandı.

Lansmanın açılış konuşmasını yapan Zirvenin Danışma Kurulu Üyesi Ümit Sanlav, 4 sene önce Yıldız Teknik Üniversitesi desteği ile çıktıkları bu yolda, her yıl farklı tedarikçi ve konseptler ile eğitim, teknoloji ve medya sektörünün paydaşlarını bir araya getirdiklerini söyledi. Sanlav, "18'inci yüzyıl sonunda Sanayi devrimini yakalayamamanın halen sıkıntısını çekiyoruz. Bugün de dünyada teknolojik bir devrim yaşanıyor. Sanayiden, iletişime, eğitimden, kültür-sanata, spora kadar hayatın her alanında teknolojideki baş döndüren bu devrime ayak uyduramazsak, bunun telafisi mümkün olmaz" dedi.

"Sihirli olan teknoloji değil eğitimcilerdir"

"Eğitim ve teknoloji bu zirvede buluşacak" diyen Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve ETZ Koordinatörü Işıl Boy Ergül, "Biz eğitimciler olarak yaptıklarımızın bir sihir olduğuna inanıyoruz. O nedenle yeni bir sihir aramaktan öte hem kendi içimizdeki, hem de öğrencilerimizin içinde var olan sihiri bu zirve ile çok daha fazla kitlelere ulaştırabilmek, en önemli kazanımımız olacak. Bu sene katılımcılarımızı şaşırtmaya kararlıyız. Katılımcılarımız, hem öğrenecekler hem de eğlenecekler; eğitim ortamlarının da böyle olması gerektiğine inanıyoruz. Unutulmamalıdır ki sihirli olan teknoloji değil, eğitimcilerdir" diye konuştu.

Aref gösteri yapacak

Zirvenin lansman toplantısında, Vatan Şaşmaz'ın sunumu ile gerçekleşecek 4'üncü Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin açılışının ünlü illüzyonist Aref Ghafouri gösterileri ile yapılacağı ifade edildi. Gösteri sırasında Aref'in, seyircilerden birini uçuracağı ve sihir temasına uygun olarak sihirli duvar ve sihirli gözlük teknolojisi etkinlikte yer alacağı bildirildi. Ayrıca zirvede Türkiye'de ilk kez yapılacak atölye ve sunumlar da gerçekleşeceği belirtildi.

Zirvenin oturum başlıklar

Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin oturum başlıkları şöyle; Sanal Gerçeklik ile Kodlama, Hareketin Matematiği, Eğitimde TI Teknolojilerinin Kullanımı ve STEM Etkinlikleri, Kodlama ile Kendi Twitter Uygulamanı Yap, Oyunun Kitabını Yazıyoruz, Eğitimciler İçin Robotik, Beynimiz Nasıl Karar Alır? Yetişkin Eğitiminde Dijital Çözümlerin Geleceği, Stanford Hapishane Deneyi ve Dil Eğitimi, Bilgisayar Oyunları ve Oyun Bağımlılığı, Eğiticinin Eğitimi, Başka Bir Şey Arayışı, Yeni Nesil İnteraktif Video Hazırlama Atölyesi, Girişimcilik, Melek Yatırımcılık ve Ötesi, iPad ile Kodlama, Oyun Tabanlı Ölçme ve Değerlendirme, LEGO Education WeDo 2.0, Öğrenci Merkezli Motivasyon Tasarımı: Oyunlaştırma, QuizGame Yarışması, Yeni Nesil Eğitim Teknolojileri ve Medya Çarpanı, Sihir Yaratan Kadınlar Paneli, Tedx ile Edtech Okulunuzda Bir Araya Gelirse Ne Olur?, Geleceğe Yön Verenlerin Akademisi ETZ Akademi.

Zirvede, katılımcıların HoloLens'in eğitimde nasıl kullanılabileceğini deneyimleyebilecekleri aktarıldı. Ayrıca, suda hologram, düşünce kontrollü biyonik el, 3 boyutlu çikolata baskı makinası, elektronik devre printer, 3 renkli veya flex basabilen 3 boyutlu yazıcılar, ve fotoğraf baskılı kahve makinası Türk İşi ekibi tarafından sergileneceği ifade edildi.

Medya ve sosyal medya oturumları

Eğitim Teknolojileri Zirveleri'nde, eğitim ve sosyal medya ilişkisini medya ve sosyal medyanın önemli isimleri ile değerlendirileceği bildirildi. Ümit Sanlav'ın, moderatörlüklerini yapacağı "Medya ve Eğitim" ile "Sosyal Medya" oturumlarında, medya ve eğitim ilişkisi ile sosyal medya konuşulacağı ve "Medya ve Eğitim" oturumunda Nuran Çakmaçı, Seda Öğretir ve Hayati Oktay; "Sosyal Medya" oturumunda ise Ece Karaboncuk, Ozan Onat ve Halil Öztürkci'nin konuşmacı olarak yer alacakları söylendi. Ayrıca, ilk düzenlendiği yıldan beri çeşitli sosyal sorumluluk projelerinin de desteklendiği etkinlikte, bu yıl da her konuşmacı için KAÇUV'a (Kanserli Çocuklar Umut Vakfı) bağışta bulunulacağı bildirilirken, etkinlik program hakkında detaylı bilgi için etz.com.tr adresini ziyaret edilebileceği aktarıldı.

ETZ17’nin bu yılki konsepti ‘Sihire Yolculuk’

ETZ17’nin bu yılki konsepti ‘Sihire Yolculuk’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim