• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Ette Tavan Fiyat Esnafla Müşteriyi Karşı Karşıya Getirdi

Ette Tavan Fiyat Esnafla Müşteriyi Karşı Karşıya Getirdi
Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yıldırım, kırmızı ette uygulamaya konulan kıymada tavanın 32, kuşbaşının 34 TL olarak belirlenmesi sonucunda...

Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yıldırım, kırmızı ette uygulamaya konulan kıymada tavanın 32, kuşbaşının 34 TL olarak belirlenmesi sonucunda 40 bin esnafın mağdur olduğunu söyledi.

Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından kırmızı et fiyatlarında kıymada tavanın 32, kuşbaşının 34 TL olarak belirlenmesine "zarar ediyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Antalya Kasaplar Odasında gazetecilerle bir araya gelen Yıldırım, et fiyatına uygulanan tavan fiyat uygulamasını değerlendirdi. Tarım Bakanı Faruk Çelik'in konu hakkında yeteri kadar bilgilendirilmeden açıklama yaptığını ileri süren Yıldırım, "Esnaf ile vatandaşın karşı karşıya geldiğini iki gündür gördük. Vatandaş gidip diyor ki "Ben Bakan açıkladığı için 32 TL'ye kıyma alacağım'. Vatandaş esnafın zarar ettiğini, maliyetinin fazla olduğunu düşünmüyor. Bugün kıyma eti 40 TL'den satılıyor. Bizim karımız 0,5 TL'ye geliyor" diye konuştu.

Kasaplar Odası olarak bir maliyet çıkardıklarını açıklayan Yıldırım, şunları söyledi:

"Hiçbir ayrıcalık ve kâr koymadan fiyat 42 TL olarak hesaplandı. İstiyoruz ki vatandaşımız ucuz et yesin. Bakanın açıkladığı rakam üzerinde çoğu illerde 24 TL ile 24,5 TL gibi maliyet var. Bakanımızın dediği fiyattan 23 TL'den aldım kabul ettim. 23 TL'ye aldığım zaman KDV ile kemiği ile 33 TL'ye geliyor. En kötü şartlarda 1 kilo kıymanın 36 TL maliyeti var. Kâr koymadan 32 TL'ye sattığımız zaman kiloda 4 TL, günlük 50 kilo satan esnafımız için 200 TL bu da aylık 6 milyar zarar oluyor."

Uygulanan tavan fiyat ile esnafın zor durumda kaldığını kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bakanımız 32 TL'ye yedirmeye çalışıyorsa biz de bunu destekleriz. Biz vatandaşı mağdur etmenin yolunda değiliz. Bir yıl önce söz verdik fiyata zam yapmadık. Bugün 1 kilo etin KDV'si yüzde 8'dir. Bize şuan etin maliyeti 36 TL. Biz hiç mi kâr elde etmeyelim. Bugün 50 bin esnafın 40 bini bu durumdan mağdur oldu. Biz vatandaş ile karşı karşıya geldik. Tavan dediğin zaman 32 TL'den fazlaya satamazsın. Bizim 32 TL'ye satabilmemiz için dana fiyatının 17 TL olması gerekir. Bir maliyeti olan eti şuanda 32 TL'ye satmamız olur bir şey değil. Biz mağdur durumdayız. Adam geliyor kasaya 32 TL bırakarak bir kilo kıyma alıyor. Paranın üstünü istediğimiz zaman bakanımız açıklama yaptı diyor. Bizim maliyetimizi düşürsünler biz de razıyız 32 TL'ye satmaya."

Ette Tavan Fiyat Esnafla Müşteriyi Karşı Karşıya Getirdi

Ette Tavan Fiyat Esnafla Müşteriyi Karşı Karşıya Getirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim