• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

ETSO’dan Kutlu Doğum Etkinliği

ETSO’dan Kutlu Doğum Etkinliği
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında vatandaşlara pilav ikram etti.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında vatandaşlara pilav ikram etti.

İl Müftülüğünün nezaretinde düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" programı kapsamında ETSO, Cuma namazının ardından Sanayi Sitesi Camisi'nde vatandaşlara kutlu doğum pilavı ikram etti. Programa Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Belediye Başkan Yardımcısı Karahan Çelik, ETSO Başkanı İdris Alan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hazreti Muhammed'in verdiği mesajlarının öneminden bahseden ETSO Başkanı İdris Alan, "Geçmişten günümüze Müslümanlar olarak, ne zaman ki peygamber efendimizin bu mesajlara sımsıkı sarıldık, bunları yaşamak ve yaşatmak için gayret gösterdik, işte o zaman Peygamberimize layık aziz bir ümmet olduk. Ne zaman da gevşekliğe düştük, onun hikmetli öğretilerinden, örneklerinden uzaklaştık, işte o zaman yolumuzu kaybettik ve ümmet olarak sıkıntılara maruz kaldık. Bugün de top yekün insanlık ve bilhassa da İslam coğrafyasının içinden geçtiği zorlu süreçlerin temelinde onun anlaşılamaması yatmaktadır. Onun eşsiz örnekliğinin, ağızlardan gönüllere indirilememesi, hayata geçirilememesi yatmaktadır. Bugün İslam coğrafyasının dört bir yanında katledilen masum canların, akan kanın, gök kubbeye yükselen feryatların sebebi bizim şefkat Peygamberine hakkıyla ümmet olamayışımızdır" dedi.

Yapılan bu kutlamaların çok önemli ve anlamlı olduğunu ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, "Çünkü öncesine baktığımızda insanlığın yerlerde süründüğü bir dönemde alemlere rahmet ve Allah'ın elcisi olarak dünyaya gelen Hz. Muhammed'in gelişiyle birlikte dünyada yeni bir medeniyet inşasının işaretleri ortaya çıktı. İlahi tevhidin elçisinin dünyaya gelmesi insanlık ve dünya içinde bir başlangıçtır. Dolayısıyla bugünlerin kıymetini bu medeniyetin inşası açısından değerli görmek lazım. Buradan o ilahi tevhit anlayışının zuhur ettiği anlayışla birlikte dünyaya bakmak lazım. Dünyayı batı medeniyetinin getirmiş olduğu o bataklıktan çıkmanın yolu da ilahi elçinin mesajlarıyla yeniden inşa etmek olduğunu bilmek gerekir" diye konuştu.

Program Müftü Yardımcısı Şeyhmus Tanrıverdi'nin yemek duası ile sona erdi.

ETSO’dan Kutlu Doğum Etkinliği

ETSO’dan Kutlu Doğum Etkinliği

ETSO’dan Kutlu Doğum Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim