• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

ETSO’da 60 Kursiyer Girişimcilik Belgesi Aldı

ETSO’da 60 Kursiyer Girişimcilik Belgesi Aldı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası(ETSO) bünyesinde hizmet veren Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri...

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası(ETSO) bünyesinde hizmet veren Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Erzurum Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılan kursiyerlere sertifika verildi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Veysel Vural, Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Hacı İbrahim Buğdaycı, ETSO Genel Sekreteri Av. Harun Delibaş ile kursiyerler ve aileleri katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Veysel Vural, girişimciliğin önemine vurgu yaparak, "Girişimciliğin gelişmesi, sağlıklı KOBİ'lerin oluşmasını sağlar" dedi. Girişimcilik eğitimlerinin toplam 70 saatlik, genel katılıma açık ücretsiz eğitimler olduğunu ifade eden Vural, KOSGEB'in yapılan son düzenlemeyle girişimcilere; 2 bin TL "İşletme Kuruluş Desteği", 18 bin TL "Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis, Donanım ve Yazılım Desteği", 30 bin TL İşletme Giderleri Desteği" olmak üzere toplam 50 bin TL karşılıksız hibe, 100 bin TL de geri ödemeli sabit yatırım desteği sağladığını ifade etti.

Toplantıda daha sonra konuşan ETSO Genel Sekreteri Av. Harun Delibaş, Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ABİGEM'in bu tür girişimcilik eğitimlerine büyük önem verdiğini söyledi. Genel Sekreter Delibaş, 2015 yılında Bayburt, Gümüşhane, Kars, Elazığ ve Erzurum illerini kapsayan toplam 70 eğitim programı düzenlendiğini ifade ederek, bu eğitimlerin 18'inin ETSO / ABİGEM tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Söz konusu eğitimlere toplam 935 kursiyerin katıldığını kaydeden Delibaş, Erzurum KOSGEB Müdürlüğü'nün, "Yeni Girişimci Desteği Değerlendirme Kurulu" verilerine göre, 2015 Ekim dönemine kadar Erzurum ve Bayburt illerinde yaklaşık 100 girişimci için destek onayı alındığını belirtti.

Konuşmaların ardından, Erzurum'da, 2 ayrı grupta düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılan 60 kursiyere sertifikaları verildi.

ETSO’da 60 Kursiyer Girişimcilik Belgesi Aldı

ETSO’da 60 Kursiyer Girişimcilik Belgesi Aldı

ETSO’da 60 Kursiyer Girişimcilik Belgesi Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim