• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

ETSO Meclisi’ne, “Cazibe Destekleri” sunumu

ETSO Meclisi’ne, “Cazibe Destekleri” sunumu
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ETSO) Şubat ayı meclis toplantısında, ulusal, bölgesel ve yerel yatırımcılara cazip imkanlar sağlayan Cazibe Merkezleri...

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ETSO) Şubat ayı meclis toplantısında, ulusal, bölgesel ve yerel yatırımcılara cazip imkanlar sağlayan Cazibe Merkezleri Programı'yla (CMP) ilgili bir sunum yapıldı.

ETSO Meclisi Başkanı Saim Özakalın başkanlığında gerçekleştirilen Meclis toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yönetim kurulunun Şubat ayı faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Konuşmasında, Cazibe Merkezleri Programı'nın, bölgeye yatırım yapmak isteyen yerel ve ulusal çaptaki müteşebbisler için cazip imkanlar sunduğunu ifade eden Başkan Yücelik, mevcut işletmelerin de bu desteklerden yararlanmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Ticaret erbabının finansman sıkıntısının çözümü için TOBB, Kredi Garanti Fonu, Ziraat Bankası ve Denizbank işbirliğiyle hayata geçirilen Nefes Kredi'yle ilgili de bilgi veren Başkan Yücelik, ETSO üyesi şahıs ve şirketlerin şimdiye kadar her iki bankadan 5,5 milyon lira kredi kullandığını, sağlanan 3 milyon liralık ek limitle de bu rakamın 8,5 milyon liraya ulaşacağını kaydetti. Konuşmasında ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine de değinen ve bu yöndeki çabalara destek vermek için çalıştıklarını anlatan Başkan Yücelik, oda olarak üyelerle irtibat halinde gerekli girişimlerde bulunduklarını ve olumlu neticeler alındığını söyledi.

Toplantıda daha sonra Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ozan Gündüz tarafından Cazibe Merkezleri Programı'yla (CMP) ilgili bilgilendirme yapıldı. Program kapsamında hangi sektörlere ne gibi teşvikler uygulanacağını anlatan Gündüz, programın, "Yatırım ve Üretim Destek Paketi", "Üretim Tesisi Taşıma Destek Paketi", "Çağrı Merkezi Destek Paketi" ve "Veri Merkezi Yatırım ve Enerji Destek Paketi" olmak üzere 4 destek paketinden oluştuğunu ifade etti. Hangi pakette ne gibi destekler sağlandığını detaylarıyla anlatan Gündüz, programdan yararlanma koşullarıyla ilgili de bilgiler verdi.

Gündüz ayrıca, destekten yararlanmak için öncelik kriterlerini de şu şekilde sıraladı; "Sağlanacak istihdam sayısı, ithal ikamesi ürün üretimi, ihracat potansiyelinin olması, yatırımın ileri geri bağlantıları ile diğer alt sektörleri tetikleyecek nitelikte olması, Ar-Ge ve yenilik içermesi, yerli makine/teçhizat kullanımı, yerli teknoloji kullanımı, fizibilite raporuna dayalı teknik, ekonomik ve mali sürdürülebilirlik, illerde ve bölgelerde arz ve talep dengesi gözetilerek atıl kapasite oluşturulmaması, optimum üretim ölçeğinin gözetilmesi, proje ile ilgili alanda tecrübe ve/veya kurumsal kapasiteye sahip olması, imalat sanayii yatırımlarında organize sanayi bölgelerine öncelik, yatırımcının mali gücü"

Sağlanacak desteklerle ilgili, "Teminat", "Kira Bedeli", "Taşınmaz Mülkiyetinin Devri" ve değerlendirilmesi komite kararına bağlı olan yatırımlarla ilgili olarak da bilgi veren KUDAKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ozan Gündüz toplantının sonunda Meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

Toplantıda, ETSO Meclis Başkanı ve 2. OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Saim Özakalın da, Cazibe Merkezler Programı'yla birlikte ulusal ve yerel yatırımcıların ilgisini çeken ve önemli yatırımcıların arsa talebinde bulunduğu 2. OSB'deki tahsislerin durumuyla ilgili bilgi aktardı.

ETSO Meclisi’ne, “Cazibe Destekleri” sunumu

ETSO Meclisi’ne, “Cazibe Destekleri” sunumu

ETSO Meclisi’ne, “Cazibe Destekleri” sunumu

ETSO Meclisi’ne, “Cazibe Destekleri” sunumu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim