• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

ETSO Başkanı Zıpkınkurt, TOBB Ticaret Ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısına Katıldı

ETSO Başkanı Zıpkınkurt, TOBB Ticaret Ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısına Katıldı
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, ticaret ve sanayi odalarının sorun ve çözüm önerilerinin ele alındığı...

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, ticaret ve sanayi odalarının sorun ve çözüm önerilerinin ele alındığı Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısı'na katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısı, TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi. Toplantıya, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve konsey üyeleri katıldı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt'un iştirak ettiği Konsey Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğuna inandıklarını dile getirerek, "Her sorunu aşacak güçtedir. Yeter ki, birliğimizi, istikrarımızı muhafaza edelim" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son ekonomik gelişmeleri, iş dünyasının sorunlarını, önerilerini ve beklentilerini değerlendireceklerini, yeni hazırlanan çek mevzuatı başta olmak üzere ticaret hayatını etkileyen yargı süreçlerini ve hukuki düzenlemeleri tartışacaklarını belirtti.

Piyasadaki nakit akışındaki yavaşlamaya da değinen Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Resmi rakamlar, çek ve senet ödeme sorunlarının arttığını gösteriyor. Özellikle çeke olan güvenin, yeninden tesis edilmesine ihtiyaç var. Bankaların da sadece kendilerini değil, ekonominin bütününü düşünerek, daha hassas ve sorumlu davranmalarını bekliyoruz. Yatırım Teşvik Sistemi, reel sektördeki yatırımcılarımız için önemli bir mekanizma. Hükümetimizle yaptığımız istişareler sonrası şu an mevcut teşvik sistemi, sektörel ve bölgesel farklılık kazanmıştı. Şimdi, günün şartlarına uygun yeni bir revizyona ihtiyaç var. İstihdam dostu büyüme sağlamak için, istihdam üzerindeki mali yükler, kıdem tazminatı ve zorunlu istihdam uygulamaları birlikte ele alınarak, bütüncül anlayışta bir işgücü piyasası reformunu hayata geçirmeliyiz."

Türkiye açısından stratejik öneme sahip olan turizm sektöründe, sezon dışı zamanlarda istihdam üzerindeki vergi ve prim yükünün kaldırılmasını talep eden Hisarcıklıoğlu, bu konuda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de mutabık kaldıklarını belirterek, uygulamanın bir an önce başlatılmasını beklediklerini ifade etti. Pek çok sektörde, girdi çıktı arasında büyük KDV oranı farkı bulunduğuna dikkat çeken TOBB Başkanı, "Bu yüzden şirketler KDV alacaklarını uzun süre tahsil edemiyor ve finansman sıkıntısı yaşıyor. Devlet nasıl alacağına şahin ise, borcuna da aynı duyarlılığı göstermeli. Şirketlerin KDV alacaklarının Kurumlar Vergisi'nden mahsup edilebilmesi imkanı getirilmelidir" dedi.

ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, toplantının ardından yaptığı açıklamada, toplantının en önemli gündem maddelerinden birinin Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın yıllardır dile getirdiği, bir ilin ilçe bazlı teşvik bölgesinde yer alması konusuna toplantıda değinildiğini ve bir ilin tamamının aynı teşvik bölgesinde yer almasının haksız sonuçlar doğurduğunu ilçe bazlı teşvik sistemine geçilmesi konusunun yeniden planlanmasının ele alındığını belirtti.

Zıpkınkurt, diğer bir önemli konunun da çek yasasında değişiklik yapılması hakkında olduğunu belirtti. Zıpkınkurt, tahkim konusu konsey toplantısında ele alınan bir diğer önemli konu olduğunu ve belirli miktardaki uyuşmazlıkların Odalar tarafından 3 aylık bir süre içinde çözülmesinin önünü açacak çalışmalara ilişkin görüşler ortaya konulduğunu ifade etti.

Mesleki eğitimin de Konsey toplantısında gündemde yer aldığını belirten Zıpkınkurt, "Meslek liselerinin başka bir deyişle Teknik Kolejlerin Odalara bağlanması ve yönetilmesine ilişkin konsey üyelerince görüşler açıklandı. Bu şekilde mesleki eğitimi gören gençlerin, üretimin içinde yer almaları ve iş imkanlarının sağlanması konusunda, odaların müdahil olmasını önemli buluyoruz. Böylesine önemli bir konunun da eylem planı içinde yer alması, iş dünyası temsilcileri olarak bizleri mutlu etmiştir" ifadelerini kullandı.

ETSO Başkanı Zıpkınkurt, TOBB Ticaret Ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısına Katıldı

ETSO Başkanı Zıpkınkurt, TOBB Ticaret Ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısına Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim