• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

ETSO, 5 Yıldızlı Oda Sertifikasını Aldı

ETSO, 5 Yıldızlı Oda Sertifikasını Aldı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni Ankara'da gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni Ankara'da gerçekleştirildi. 5 yıldızlı oda unvanı bulunan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, 4'ncü kez sertifika aldı. 5 yıldızlı oda sertifikasını TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın'a verdi.

11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin de katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi. Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, enerji giderleri azalırken, döviz kazandıran işlerde sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti. Başkan Hisarcıklıoğlu," Sertifika alan oda ve borsaların sayısı 233'e yükseldi. Bununla iftihar ediyorum. Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamında, Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumda. Onlar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarımız da minimum aynı seviyede hizmet veriyorlar. TOBB ailesi içindeki 365 oda ve borsanın 233'ü dünya standartları üstünde hizmet verdiklerinin en somut belgesi bu" şeklinde konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, ahilik sisteminde üretimin belirli koşullara tabi tutulduğunu, bunlara uymayanların ise ticaret yapamadığını anlattı. Bakanlık olarak kırtasiyeciliğin önüne geçmek ve bürokrasiyi azaltmak adına mücadele ettiklerini vurgulayan Tüfenkci, bu çalışmaları iş dünyasının ihracatını ve gelişimini daha hızlı gerçekleştirmek için istediklerini söyledi. "Milletin efendileri değil, hizmetkarı" olduklarını dile getiren Tüfenkci, bu kapsamda oda ve borsalardan da vatandaş odaklı hizmet üretmelerini beklediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci ve Başkan Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların yöneticilerine sertifikalarını verdi. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın 5 yıldızlı oda sertifikası TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın'a verildi. Sertifika törenine ETSO Genel Sekreteri Av.Harun Delibaş ve Genel Sekreter Yardımcısı Kürşat Karagöl de katıldı. Törenin ardından Bakan Tüfenkci ve Başkan Hisarcıklıoğlu, sertifika alan oda ve borsa başkanlarıyla toplu fotoğraf çektirdi.

ETSO, 5 Yıldızlı Oda Sertifikasını Aldı

ETSO, 5 Yıldızlı Oda Sertifikasını Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim