• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Etkili su yönetimi, bilinçli kullanımla sağlanır

Etkili su yönetimi, bilinçli kullanımla sağlanır
İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu'nun ilk toplantısında suyun tüm canlılar için hayati önem taşıdığını söyleyen Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, bilinçli...

İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu'nun ilk toplantısında suyun tüm canlılar için hayati önem taşıdığını söyleyen Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, bilinçli su kullanmanın önemine vurgu yaptı.

Daha önce İl Taşkın Koordinasyon Kurulu adını taşıyan ancak Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu adını alan toplantının ilki Valilik toplantı salonunda yapıldı. Konuşmasında İl Su Yönetim Kurulu'nun kuruluş ve amaçları hakkında bilgi veren Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, etkili bir su yönetimi için üst düzeyde strateji, plan ve politika geliştirmenin önemi üzerinde değerlendirmede bulundu.

Etkili bir su yönetimi için İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu'nun sektörler arası koordinasyonu sağlaması gerektiğine değinen Kütahya Valisi Yılmaz, Su Koordinasyon Kurulu'nun Ulusal ve uluslararası belgelerde yer alan hedeflerin gerçekleştirilmesi için strateji, plan ve politika geliştirmek, havza planlarında kamu kurum ve kuruluşlarınca yerine getirilmesi gereken hususların uygulanmasını değerlendirmek, üst düzeyde koordinasyonu ve işbirliğini sağlamak için kurulduğunu söyledi.

Bir takım kötü olayları yaşadıktan sonra ağlamanın manası olmadığını ifade eden Vali Yılmaz, "Bu sebeple tedbirleri önceden almalıyız. Su tüm canlıları ilgilendiren hayati bir konu. Su zengini bir ülkede değiliz. Bilinçli kullanımla birlikte bilinçli denetimler gerçekleştirilmeli." diyerek bilinçli kullanım ve bilinçli yönetim vurgusu yaptı.

Taşkın koruma konusunda alınması gereken tedbirlerinde görüşüldüğü toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Galip Gültekin, Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, DSİ Eskişehir 3. Bölge Müdürü Hayrettin Baysal, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, kurul üyesi kurumların müdür ve yetkilileri katıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim