• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Etiyopyalı atletlerin gözü Türkiye'de

Etiyopyalı atletlerin gözü Türkiye'de
Elvan Abeylegesse'nin başarılarının ardından Etiyopyalı genç atletler için Türkiye tercih sebebi.

Dünya atletizmine önemli yıldızlar kazandıran ve maraton dalında sayısız şampiyonluğu bulunan Etiyopya'da, genç atletler Türk kulüpleri adına uluslararası yarışmalara katılabilme fırsatı arıyor. 

Türkiye forması ile birçok başarıya imza atan Etiyopya kökenli Elvan Abeylegesse'den sonra Türkiye'nin kendileri için tercih edilen bir ülke olduğunu söyleyen 21 yaşındaki kadın atlet Firehiwot Tilahun Ajibe, "Uluslararası alanda kendimi gösterebilmek ve daha fazla imkan bulabilmek için Türkiye'ye gitmek isterim" dedi. 

2012 yılında Etiyopya Orima Şampiyonası ile Etiyopya Polis Şapmiyonası'nda 1500 metrede üst üste birinci olan ve 2013 yılında Etiyopya Kulüpler Şampiyonası'nda 800 metrede üçüncülüğü bulunan Firehiwot Tilahun Ajibe, kendisine fırsat verildiği takdirde uluslararası alanda başarılı olabileceğine inandığını kaydederek, daha önce katıldığı müsabakalardan başarı ile ayrıldığını belirtti. 

 Süleyman Abrar Shifa (21) uluslararası rakiplerle karşılaşmak ve başarılara imza atabilmek için şans arayan Etiyopyalı atletlerden biri. 

 Süleyman Abrar Shifa, Elvan Abeylegesse'yi kendisine rol modeli seçtiğini belirterek, fırsat tanınması halinde Türkiye için pistlerde ter dökeceğini söyledi. 

İki yıl önce yapılan Clasificaciones Maraton Castilla La Mancha yarışında 42 kilometre maratonunda altın madalya kazanan Süleyman Abrar Shifa, 2013 yılında da aynı maratonun 10 ve 42 kilometrelik yarışlarında altın madalya kazandı. 

Türk milli takımı adına uluslararası yarışmalara katılabileceğini belirten 23 yaşındaki Habtamu Tesfaye Mizana da "Elvan başardı ben de başarabilirim" diye konuştu. 

Tadu Tsige Asefaw, Etiyopya'da şans bulmanın zor olduğunu savunarak, "Ben uluslararası arenaya çıkabilmek için yurt dışına gitmek istiyorum. Burada şans bulabilmek için beklemek gerekiyor oysa ben zaman kaybetmek istemiyorum" dedi. 

İsveç adına yarışan, Hiwot Gebremedhin ve Türkiye adına yarışan Elvan Abeylegesse'nin kendilerine öncü olduğunu söyleyen Etiyopyalı atletler, ülkelerinde şans bulamayan birçok sporcunun başka ülkeler adına yarışmalara katıldığını ve bunun normal olduğunu vurguladılar. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim