• BIST 9693.46
  • Altın 2508.992
  • Dolar 32.5787
  • Euro 34.7763
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Etiyopya’da Bedessa Preparatory School’a Laboratuvar Ve Bilgisayar Sınıfı Kuruldu

Etiyopya’da Bedessa Preparatory School’a Laboratuvar Ve Bilgisayar Sınıfı Kuruldu
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Etiyopya'yı oluşturan dokuz eyaletten biri olan Oromia Eyaleti'nde bulunan Bedessa...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Etiyopya'yı oluşturan dokuz eyaletten biri olan Oromia Eyaleti'nde bulunan Bedessa Preparatory School'a laboratuvar ve bilgisayar sınıfı kurulumu gerçekleştirildi.

Etiyopya'yı oluşturan dokuz eyaletten biri olan Oromia Eyaleti Etiyopya'nın nüfus ve yüzölçümü bakımından yarısını oluşturuyor. Bu kapsamda Etiyopya'da farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA Etiyopya'nın birçok bölgesinde projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

Bu kapsamda Oromia Eyaleti Şehir Yönetimi'nden gelen talep doğrultusunda TİKA tarafından Bedessa Preparatory School'a laboratuvar ve bilgisayar sınıfı kurulumu gerçekleştirildi. 2.208 kapasiteli Bedessa Preparatory School'da öğrencilerin daha güzel bir ortamda eğitim almaları için TİKA tarafından temin edilen malzemeler Bedessa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene, Bedessa Şehir Yönetimi yetkilileri, İlçe Milli Eğitim yönetimi yetkilileri, okul aile birliği üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Bölgesel basın mensuplarının da ilgi gösterdiği törende konuşan Bedessa Şehir Yönetimi Başkanı Kadir Muhtar Ahmed, toplumların değişimi için eğitimin öneminin farkında olduklarını belirterek, "İmkanlarımız buna yeterli değil, bugün TİKA'nın bize hibe ettiği bu eğitim materyalleri bizim için çok değerli, daha önce sanal olarak eğitim verilirken şimdi öğrenciler pratik yapma imkanı bulacaklar. Buralara kadar gelerek bize bu desteği sağladığınız için Osmanlıdan bu yana iyi olarak tanıdığımız Türk insanını hiç bir zaman unutmayacağız. Türk insanının buralarda karşılıksız çalıştığını biliyoruz. Bundan dolayı Türk devletine ve TİKA'ya sonsuz teşekkürler ediyoruz" dedi.

TİKA Addis Ababa Koordinatör Yardımcısı Fazıl Erdoğan ise TİKA'nın Etiyopya'da yaptığı çalışmalara değinerek, "Biz istiyoruz ki Etiyopya'nın her bir okulu Türkiye'deki standartlara ulaşsın bundan dolayı imkânlarımız ölçüsünde hiç bir beklentimiz olmadan buradaki çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu.

Oromia Bedessa Preparatory School 1946 yılında kurulmuş olup, Etiyopya'nın en başarılı lise düzeyinde okulları arasında yer alıyor.

Etiyopya’da Bedessa Preparatory School’a Laboratuvar Ve Bilgisayar Sınıfı Kuruldu

Etiyopya’da Bedessa Preparatory School’a Laboratuvar Ve Bilgisayar Sınıfı Kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim