• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Etiyopya, EXPO 2016 Katılım Sözleşmesini İmzaladı

Etiyopya, EXPO 2016 Katılım Sözleşmesini İmzaladı
Doğu Afrika ülkesi Etiyopya, EXPO 2016 Antalya'da yer almak için katılım sözleşmesi imzaladı.

Doğu Afrika ülkesi Etiyopya, EXPO 2016 Antalya'da yer almak için katılım sözleşmesi imzaladı. Kesme çiçek yetiştiriciliği konusunda son yıllarda önem kazanan ve birçok Avrupa ülkesinin çiçek ihraç ettiği Etiyopya, kesme çiçeklerini EXPO 2016'da tanıtacak.

Etiyopya Ülke Komiseri Alem Woldegerima Tesfu, Etiyopya Turizm Kuruluşu Yetkilisi Solomon Tadesse, Etiyopya Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobeze Workneh ve Etiyopya Fahri Konsolosu Bülent Çekiç'ten oluşan Etiyopya Heyeti, EXPO 2016'ya katılım sözleşmesine imza atmak için Aksu'da bulunan bin 121 dönümlük EXPO 2016 Sergi Alanı'na geldi. Heyet, Proje ve Yapım İşleri Direktörlüğü'nden EXPO 2016 projesi hakkında bilgi aldı.

Sunumun ardından Etiyopya Ülke Komiseri Alem Woldegerima Tesfu ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, Etiyopya'nın katılım sözleşmesini imzaladı.

Genel Sekreter Kazım Aydın, Etiyopya'nın EXPO 2016'ya katılımı nedeniyle Etiyopya Ülke Komiseri nezdinde Etiyopya Hükümeti'ne teşekkür etti. Etiyopya ve Türkiye'nin ticari ilişkilerinin özellikle 2000'li yıllardan bu yana her geçen gün arttığına değinen EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, "2000'li yıllardaki ticari ilişkimiz 25-30 milyon dolarken şu anda ise ticari ilişkilerimiz yaklaşık 500 milyon dolara çıkmıştır. Bu da ülkemizin Etiyopya ile siyasi ve ekonomik gelişmede birbirine çok önem verdiğini gösteriyor. Ülkemiz TİKA Ofisini Afrika'da ilk olarak Etiyopya'da açmıştır. Etiyopya'nın EXPO 2016 alanına katılması bu ticari ve siyasi gelişmelere büyük katkı sağlayacaktır. Yapacakları bu bahçenin Türk halkının ve alana gelecek ziyaretçilerin Etiyopya kültürünü tanımasına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

İmza töreninin ardından Genel Sekreter Aydın, Etiyopya Ülke Komiseri Tesfu'ya günün anısına EXPO 2016'nın sembol çiçeği şakayık takdim etti. Katılım sözleşmesinin imzalanmasının ardından Etiyopya Heyeti, EXPO 2016 Sergi Alanı'nda incelemelerde bulundu.

EXPO 2016'nın 2 ay sonra faaliyete geçeceğine dikkat çeken Etiyopya Ülke Komiseri Alem Woldegerima Tesfu, "Ülkemizin kesme çiçeklerini tanıtacağız EXPO'da. Biliyorsunuz buraya birçok insan katılacak ve bunları görme fırsatı bulacaklar. Bu kesme çiçekler Etiyopya'dan gelecek. Öncelikle buraya farklı ülkeler gelecek. Alanda çok farklı yapılar yapılmış bunlar çok etkileyici. Çok farklı ülkeleri davet ediyorsunuz ve bunların burada buluşması toplumsal işbirliği açısından çok büyük katkılar sağlayacak ve çocuklar da bundan faydalanacak. Bu dünya halkları arasındaki ilişkilerin gelişmesine bir fırsat olacaktır. Fikirler paylaşılacak. Ticari, ekonomik, sosyal, siyasal birçok paylaşımlar olacak" dedi.

Etiyopya'nın EXPO 2016'da kendi yetiştirdiği bitkileri dünyaya tanıtma fırsatı bulacağına da dikkat çeken Tesfu, "Bu anlamda EXPO çok iyi bir fırsat olacak diye düşünüyorum. EXPO kendi yetiştirdiği şeyleri dünyayla paylaşmak isteyen ülkeler için ciddi bir fırsat oluşturacaktır. Biz de bu ülkelerden bir tanesiyiz. Böylece biz de kendi yetiştirdiğimiz şeyleri dünyaya tanıtma fırsatı bulacağız" ifadelerini kaydetti.

Etiyopya, EXPO 2016 Katılım Sözleşmesini İmzaladı

Etiyopya, EXPO 2016 Katılım Sözleşmesini İmzaladı

Etiyopya, EXPO 2016 Katılım Sözleşmesini İmzaladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim