• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Etiyopya Büyükelçisi BTSO’da

Etiyopya Büyükelçisi BTSO’da
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Etiyopya Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh'i ağırladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Etiyopya Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh'i ağırladı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Afrika pazarının Bursa iş dünyası için fırsatlarla dolu olduğunu ifade etti.

Etiyopya Türkiye Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh ve beraberindeki heyet, BTSO'nun konuğu oldu. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran tarafından karşılanan heyete, Bursa ekonomisi ve BTSO'nun çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Bursa'dan Etiyopya" ya ihracat yapan 23 firma bulunduğunu belirten Duran, buna rağmen Bursa'da Etiyopya sermayeli sadece 1 firmanın faaliyet gösterdiğini kaydetti. Bursa ve Etiyopya arasındaki ticareti değerlendiren Duran, ihracatın 2014 yılı itibariyle 1.5 milyon dolar, ithalatın ise 433 bin dolar olarak gerçekleştiğini vurguladı. Duran, Etiyopya'ya olan ihracatın yüzde 48'ini demir çelik ürünlerinin oluşturduğunu vurguladı.

"AFRİKA PAZARINA AÇILMALIYIZ"

Bursa'nın Türkiye ihracatında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden İlker Duran, şehirde binin üzerinde yabancı sermayeli firma olduğunu anlattı. Bursa'dan dünyanın dört bir yanına ihracat yapıldığını kaydeden Duran, Afrika pazarının öneminden bahsetti. Türkiye ile Rusya arasında son zamanlarda yaşanan gerginlikten dolayı iki ülke arasındaki ticaretin azaldığına dikkat çeken İlker Duran, "Afrika pazarı bizlere önemli fırsatlar sunuyor. Bu fırsatlardan mutlaka yararlanmalıyız. Rusya pazarına alternatif olarak Afrika pazarına daha fazla açılmalıyız" dedi. Duran, Bursa ve Etiyopya arasındaki karşılıklı alım heyetleri düzenlenmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

"ETİYOPYA, EN HIZLI BÜYÜYEN AFRİKA ÜLKESİ"

Bursa'nın ticaret ve sanayi alanında büyük potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Büyükelçi Workneh, Etiyopya'nın Afrika'nın en hızlı ekonomik gelişme gösteren ülkesi olduğunu vurguladı. Etiyopya ekonomisinin son 11 yıldır yüzde 10'un üzerinde büyüme yakaladığını ifade eden Workneh, Türkiye'nin ve Bursa'nın tecrübesinden faydalanmak istediklerinin altını çizdi. Etiyopya'da Türkiye'ye büyük bir sevgi olduğunu söyleyen Workneh, Türkiye'nin kendileri için büyük bir önemi olduğunu söyledi.

"KAHVEYİ BİZDEN ALIN"

Etiyopya'da iş dünyasına önemli kolaylıklar ve teşvikler sunulduğunu söyleyen Workneh, ülkede işgücünün aylık en düşük 50 dolar seviyesinde olduğunu söyledi. Türkiye'nin kahve ihracatının büyük bir kısmını Latin Amerika ülkelerden temin ettiğini hatırlatan Workneh, "Kahve üretiminde bizim de kalitemiz yüksek. Dünyaca ünlü firmalar bizden kahve alırken, Türkiye'nin de ürünlerimizden faydalanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim