• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

ET Ve Süt Kurumu Erzincan’da Üreticileri Bilgilendirdi

ET Ve Süt Kurumu Erzincan’da Üreticileri Bilgilendirdi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu, Erzincan" da bulunan tavuk yetiştiricileri için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu, Erzincan" da bulunan tavuk yetiştiricileri için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Osman Uzun, Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Erzincan TKDK İl Koordinatörü Metin Bektaş, Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, MÜSİAD Başkanı Murat Yurt, Erzincan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Yapınca, Erzincan Tavuk Yetiştiricileri Birliği ve üreticiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, tesisin daha hizmete başlamadan Erzincan'da büyük bir heyecan yarattığını söyledi. İl Müdürü Yılmaz tarım sektöründe Erzincan'a böyle bir yatırım yapılmasının başta tavukçuluk sektörü olmak üzere, yem sektörü, nakliye sektörü gibi birçok yan sektörün de gelişeceğini belirterek, "İnşallah atıl durumda bulunan kümesleri ekonomiye kazandıracağız. Aynı zamanda yeni kümesler inşa edilerek hem yurtiçi hem de yurtdışının tavuk eti ihtiyacının bir kısmını Erzincan olarak karşılayacağız" diye konuştu. Çalışmalarının bölge hayvancılığının kalkınması için projeler yaptıklarını belirten ESK Genel Müdür Yardımcısı Osman Uzun "Et ve Süt Kurumu'nun bölgede broiler sektörünün gelişmesi için 70 milyon TL civarında yatırım yaptıklarına dikkat çekerek, bölgede sektörün gelişmesi için çalışacaklarını söyledi. Tesisin 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren faaliyete geçirilmesini planladıklarını söyleyen Uzun, ilk etapta 500 bin broiler kesimi gerçekleştireceklerini, ESK kanatlı kombinasında helal kesim yapacaklarını söyledi. ESK'nin hem üreticiyi hem de tüketiciyi korumak gibi bir rolü olduğunu söyleyen Genel Müdür Yardımcısı Uzun, üreticilerle işbirliği içerisinde tesisi işleteceklerini söyledi.

Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, "Sadece Erzincan değil bölgeye hitab edecek bir kombinanın inşaat faaliyetleri son hızla devam ediyor. İnşallah kombina 2016 yılının ikinci yarısında faaliyete başlayacak. Geçmiş yıllarda çok büyük kanatlı yetiştiriciliği yatırımlarının yapıldığı ancak bugün faal durumda olmayan onlarca kümes gerekli tadilat çalışmalarının ardından tekrar ekonomiye kazandırılacak. Bu durum Erzincan ve bölge için son derece önemli bir olaydır" diye konuştu. Programda daha sonra Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü yetkilileri üreticilerin sorularını yanıtladılar.

ET Ve Süt Kurumu Erzincan’da Üreticileri Bilgilendirdi

ET Ve Süt Kurumu Erzincan’da Üreticileri Bilgilendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim