• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

ESTP'den SSK primi indirimi müjdesi

ESTP'den SSK primi indirimi müjdesi
Erzurum'un da aralarında bulunduğu 51 ilde 10 kişi ve üzerinde istihdam sağlayan işletmeler için uygulanan SSK prim indirim teşvikinde düzenlemeye gidildi.

Erzurum'un da aralarında bulunduğu 51 ilde 10 kişi ve üzerinde istihdam sağlayan işletmeler için uygulanan SSK prim indirim teşvikinde düzenlemeye gidildi. Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Mustafa Güvenli, istihdama katkı sağlayan iş çevrelerinin beklediği açıklamayı yaptı. Başkan Güvenli, "Erzurum'da SSK prim indirimlerinden faydalanabilmek için yerine getirilmesi gereken "en az 10 kişi çalıştırma" şartı kaldırıldı. Bundan böyle 1 kişi çalıştıran bir işveren bile SSK prim indiriminden faydalanabilecek." dedi.

Erzurum'un da aralarında bulunduğu 51 ilde 10 kişi ve üzerinde istihdam sağlayan işletmeler için uygulanan SSK prim indirim teşvikinde düzenlemeye gidildi. 1 Mart tarihi itibariyle geçerli olan yeni düzenlemeye göre; SSK prim indirim teşvikinden faydalanabilmek için bundan böyle işletmelerde "en az 10 kişi istihdam etme" şartı aranmayacak. SSK prim indirimleriyle ilgili olarak bir düzenleme yapılmasını ve "en az 10 kişilik istihdam" şartının kesinlikle kaldırılması gerektiğini her fırsatta dile getiren ve bu yöndeki görüşlerini siyasetçiler başta olmak üzere ilgili tüm kurumlara rapor halinde hem de defalarca sunmuş olan Mustafa Güvenli, "Bu düzenleme Erzurum için olumlu bir adımdır ve fevkalade sevindirici bir gelişmedir. Bundan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmekle birlikte aynı zamanda bu adım; teşviklerin amacına uygun bir seviyeye getirilmeye başlandığının da apaçık bir göstergesidir." diye konuştu.

Gerek MÜSİAD Şube Başkanlığı döneminde ve gerekse ESTP çatısı altında bu meseleyi defalarca gündeme getirdiklerini hatırlatan Güvenli, Erzurum'da bu konuda zaman zaman gündem oluşturduklarının altını çizerek, "Bu düzenleme, Erzurum'daki iş çevrelerinin önemli talep ve beklentileri arasındaydı. Biz bunu her fırsatta dile getirdik, bu yönde raporlar hazırladık ve beklentilerimizi siyasetçilerimizin de ilgisine ve dikkatine sunduk. Öyle ki Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'na sunulan "Doğu Raporu'nda dahi bu meselenin yer almasını sağladık. Sonuç itibariyle yeni bir düzenleme yapıldı ve işletmelere SSK prim indirimini öngören "en az 10 kişi çalıştırma" şartı kaldırıldı. Yani işletmelerimiz 1 Mart tarihinden geçerli olmak üzere bundan böyle 1 kişi çalıştırıyor olsalar bile SSK prim indiriminden faydalanabilecekler." ifadelerini kullandı.

SSK prim indirimleriyle ilgili olarak yeni bir düzenleme yapılması yönünde bugüne kadar bulundukları girişimlerin yanında vergi indirimlerine de dikkat çektiklerini anımsatan Güvenli, Türkiye'de uygulanan teşviklerin genellikle üretim esasına bağlı olduğuna vurgu yaparak, "Üretimi teşvik etmek, elbette lazım gelen bir durumdur. Fakat yanlış olan şey, Erzurum gibi üretime dayalı bir ekonomisi olmayan şehirlerin de bu kategoride ele alınmasıdır. Bu bakımdan biz her platforma bu çelişkiye dikkat çekerek; Erzurum gibi sosyo-ekonomik gelişmişlik sorunu yaşayan illerde vergi muafiyeti ya da belirli oranlarda indirimlere gidilmesini tavsiye ettik. Kaldı ki bu daha önceki yıllarda da başvurulmuş bir yöntemdi. Yani Doğu ile Batı arasındaki gelişmişlik farkından yola çıkıldığı için vergi oranlarında da fark bulunuyordu. Özetle Doğu'dan alınan vergi, ülkenin gelişmiş bölgelerine oranla daha düşük tutuluyordu. Fakat zaman içerisinde yapılan oransal düzenlemelerle bu fark ortadan kaldırıldı." şeklinde konuştu. Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim