• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın:

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın:
Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, "Göğüs büyütme operasyonları dünyada burun estetiğinden sonra gelir. Ülkemizde ise burun estetiğinin de...

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, "Göğüs büyütme operasyonları dünyada burun estetiğinden sonra gelir. Ülkemizde ise burun estetiğinin de önünde yani ilk sıradadır" dedi.

Göğüs büyütme ameliyatları hakkında açıklamalarda bulunan Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, önemli bilgiler aktardı. 15 yılı aşkın bir süredir bu alanda ameliyatlara imza atan Opr. Dr. Nazmi Bayçın, "İzsiz Göğüs Büyütme" adını verdiği bir yöntemi de geliştirdiğini ifade etti. Dr. Bayçın konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Ülkemiz göğüs büyütme alanında oldukça yetersiz ve kulaktan dolma bilgilerin yaygın olduğu bir bölge. Göğüs büyütme operasyonları dünyada burun estetiğinden sonra gelir. Ülkemizde ise burun estetiğinin de önünde yani ilk sıradadır. Bu nedenle bu kadar ilgi gören bir alandaki ameliyatlar hakkında öncelikle yanlış olan bilgileri düzeltmekte yarar var. Göğüsler kadınlar için hem estetik bir görünümü hem de kadınlığı simgeler. Bu nedenle yetersiz gelişmesi, hiç gelişmemesi ya da asimetrik olması gibi durumlarda kesin çözüm sadece göğüs büyütme ameliyatları ile sağlanabilmektedir. Bu operasyonları özetlemek gerekirse silikondan üretilmiş olan protezlerin göğüslere yerleştirilmesi işlemidir. Göğüsleri yeterince büyümeyen ya da asimetrik olarak gelişen kadınlarda bundan dolayı büyük bir hoşnutsuzluk ve ruhsal açıdan da sıkıntılı durumlar ortaya çıkmaktadır. Bu durumdan kurtulmak için en kesin çözüm yolu ise göğü büyütme operasyonlarıdır" şeklinde bilgi verdi.

"GÖĞÜS BÜYÜTME BAZI DURUMLARDA DİKLEŞTİRME İLE BİRLİKTE YAPILIR"

Her insan için göğüslerin hangi ölçülere büyütüleceği hakkında Dr. Nazmi Bayçın şunları söyledi:

"Kişilerin büyütülecek göğüs ölçülerini belirlerken vücut ölçüleri, beklentileri, hali hazırdaki göğüs büyüklüğü dikkate alınarak karar verilmelidir. Ameliyat olacak kişinin de bu bilgiler ışığında büyütülecek olan beden konusunda cerrahı ile aynı fikirde olması büyük önem taşıyor. Kişinin vücudu ile orantısız olacak göğüs büyüklükleri estetik olarak iyi bir görüntü ortaya çıkarmayacaktır. Kişinin göğüslerinde meydana gelmiş olan sönme, sarkma ve gevşemeler gerçekleştirilecek olan göğüs büyütme ameliyatından elde edilecek sonuçların başarı oranını düşürecektir. Yapılacak olan ameliyattan sonra bu gevşeme ve sarkmalar doğal olarak devam edecektir. Bu durumda takılan silikon proteze rağmen yine sarkma ve gevşemelerin devam etmesi göğüslerde çok kötü bir görüntü ortaya çıkmasına neden olur. Göğüslerde sarkma, gevşeme ve sönmenin olduğu böyle durumlarda göğüs büyütme ameliyatı, göğüs dikleştirme operasyonu ile birlikte yapılmalıdır."

KİMLER AMELİYAT OLABİLİR?

Kimlerin göğüs büyütme ameliyatı için uygun adaylar olduğu konusunda ise Dr. Nazmi Bayçın, "Kimi kadınların göğüs gelişimi olması gereken düzeyde gerçekleşmez. Bu durum hormonal ve genetik kaynaklı olabilir. Ayrıca göğüsler asimetrik olarak da gelişebilir. Yani biri diğerinden daha fazla gelişebilir. Tabii böyle bir durumda estetik olarak bozuk bir görüntü ortaya çıkar. Kesin çözüm olarak ise göğüs büyütme ameliyatları önerilmektedir. Ergenlikten çıkmış olmasına karşın göğüs gelişimi olması gereken seviyede bulunmayan tüm bayanlar için bu operasyon uygulanabilir. Ameliyat için kesin bir yaş sınırı yoktur ancak ergenliğin tamamlanması beklendiği için 18-20 yaş aralığı başlangıç seviyesi kabul edilebilir" açıklamasında bulundu.

"AMELİYATTA ELDE EDİLECEK SONUÇLAR BAZI FAKTÖRLERE BAĞLI"

"Gerçekleştirilecek göğüs büyütme ameliyatı sonrasında ortaya çıkacak sonuçların başarılı olup olmayacağı bazı faktörlere bağlıdır" diyen Dr. Bayçın açıklamasını şöyle tamamladı:

"Ameliyatla elde edilecek başarıda etkili olan unsurlar cildin elastikiyetinin durumu, göğüs dokusunda meydana gelmiş sarkma ve gevşemeler, dokunun kalınlığı ve dolgunluğu, göğüslerdeki mevcut olan şekil bozuklukları, hali hazırdaki meme büyüklüğü, meme tabanının genişliği ve yapılmış olan ameliyat planı diye özetlenebilir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim