• BIST 9645.02
  • Altın 2409.257
  • Dolar 32.5591
  • Euro 34.7092
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Estetik Cerrahi Güzelliği Sorguluyor

Estetik Cerrahi Güzelliği Sorguluyor
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, dünden bugüne şekil değiştiren güzellik algısını anlattı.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, dünden bugüne şekil değiştiren güzellik algısını anlattı. Op. Dr. Demirel, "Tarih boyunca sorgulandı "güzellik" kavramı. Herkes farklı bir tanım getirmeye çalıştı. Güzel olmak ve güzel olanı elde etmek, güç ile eşdeğer tutuldu. Güzel kavramı bugün geldiği noktada artık çok daha önemli, çok daha kapsamlı" dedi.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, "güzellik" kavramının tarih boyunca sürekli kabuk değiştirerek ilerlediğini ifade ederek, "Ona ulaşma isteği, hiçbir dönemde güç kaybetmedi. Özellikle Rönesans'ın doğuşuyla halka inen sanat, güzellik kavramına daha da önem verdi. Gerçek ve ebedi bir güzellik arayışı, bir sistem arayışı doğurdu. Bir anlamda güzelliği kişisel bir zevkten öte, matematiksel bir veriyle nesilden nesle taşıma isteği doğdu. İşte bu da hala peşinden koştuğumuz "Altın Oran'ın bulunuşuna zemin hazırladı" diye konuştu.

GÜZELLİKTE ALTIN ORAN

Çağın matematikçilerinin bulduğu ve Leonardo Da Vinci'nin üzerinde yıllarca çalıştığı altın oranın, aslında doğadaki uyumun matematiksel bir açıklaması olduğunu söyleyen Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, şunları kaydetti:

"Bir salyangozun spirali kendi içerisinde nasıl ahenkli ise, ay çekirdeği bitkisindeki çekirdeklerin dizilimi nasıl tanrısal ise bütünlük içerisindeyse, böylesine bir uyumu oluşturan şey altın orandır. Doğada zaten mevcut olan bu oran, insan vücudunda da "bazı durumlarda tam bir şekilde" vardır. Böylesi durumlarda doğal bir güzellikten bahsederiz. Bize bu tip yüzler doğal olarak "güzel" gelir. Altın Oran ideal yüz ölçütlerini bizlere sunsa da, karşıdaki yüzü "güzel" olarak tanımlayabilmek için başka unsurlara da ihtiyaç var. Peki altın oranı tamamlayan bu diğer etkiler ne?"

TEK BAŞINA ALTIN ORAN YETERLİ DEĞİL

Op. Dr. Mert Demirel, "Yüzdeki uyum ve bütünlük, kişideki farklı özelliklerle beraber değerlendiriliyor. Ses tonu, özgüven, duruş, tavır, beden dili ve bakış gibi etkiler standart güzellik kavramını artık bir adım öteye taşıyor" ifadelerini kullandı.

ESTETİK CERRAHİNİN ASIL FONKSİYONU ÖZGÜVEN DESTEĞİ

Op. Dr. Demirel son olarak şunları söyledi:

"Güzellik algısının bugün geldiği noktada, ona ulaşmak artık daha kolay. İleri cerrahi yöntemler bizlere kişide mutsuzluğa neden olan bir takım konularda çok daha kolay ve güvenli şekilde değişiklik yapma imkanı veriyor. Kimi zaman var olanı düzeltiyor, kimi zaman deformasyonu toparlıyor ya da hoşa gitmeyen görüntüleri talep edilen doğrultuda yeniden yorumlayabiliyoruz. Estetik Cerrahi aslında özgüven problemlerine çözüm getiriyor. Bu sorun çözüldüğünde "güzellik" kendiliğinden geliyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim