• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Estetik Ameliyatlar Neyi Hedeflemeli

Estetik Ameliyatlar Neyi Hedeflemeli
Operatör Doktor Cevdet Murat Akagün, estetik ameliyatlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Operatör Doktor Cevdet Murat Akagün, estetik ameliyatlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Öncelikle rinoplasti (burun estetiği) ile burunun boyutlarının hem küçültülebildiğini veya büyütülebildiğini söyleyen Op. Dr. Cevdet Murat Akagün, "Tabi ki hastanın ne istediği önemli ancak küçük bir burun her zaman güzel burun demek değil. Ben ise bir sanatçı gözüyle, bir fotoğrafçı gözüyle bakıyorum. Bir ressam, heykeltıraş ve fotoğrafçı çocuğu olarak sanatın içerisinde büyüdüm. Bu yüzden fotojenite, yüz organlarının birbirine olan uzaklık veya yakınlıkları, kafa yapısının, çenenin ve alın yapısının değişiklikleri insandan insana değişmekte ve yapacağınız cerrahide bunları göz önünde bulundurmanız gerekiyor" dedi.

Doğal burun estetiği konusunda değerlendirmelerde bulunan Akagün, "Burnunu yaptığım birinin ameliyatlı olduğu anlaşılsın istemiyorum açıkçası. Estetik dediğimiz kavram aslında doğala yakın olmak. Ne kadar yaklaşabilirsek o kadar iyi. Ancak ben özellikle hanımların ameliyat öncesi doğal olsun deyip, ameliyat sonrası "az kalkık olmuş keşke biraz daha kavisli olsaydı" dediklerini yüzlerce hastamdan biliyorum. Kadınlar bence estetikli oldukları belli olsun istiyorlar" diye konuştu.

Hastanın kendisinden bilgileri dahilinde aklına yatmayan bir şey isterse "kusura bakmayın sizi başkası ameliyat etsin, ben uygun görmüyorum" diyerek geri çevirdiğini anlatan Akagün, "Bazı hastalar ellerinde dergi ve Hollywood ünlü fotoğraflarıyla gelirler. Hastanın memnun olması içinde bu önemli, çünkü hasta bazen ne istediğini bilmiyor. Özellikle vurgulamak istiyorum bu konuyu, fotoşop olgusu hasta ve cerrah arasında hastanın nasıl bir burun istediği, mesela kavisli mi düz mü, kalkık mı ya da nelerin yapılıp yapılamayacağı konusunda fikir teattisinde bulunmak ve ortak bir karar için yapılan uygulamadır. Ben hastalara bunun açıklamasını yapıyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim