• BIST 9762.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Estetik Ameliyat Sonrası Bol Bol C Vitamini Alın

Estetik Ameliyat Sonrası Bol Bol C Vitamini Alın
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlgi Güler, estetik ameliyat sonrasında bol bol C vitamini alınması önerisinde bulundu.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlgi Güler, estetik ameliyat sonrasında bol bol C vitamini alınması önerisinde bulundu.

Estetik ameliyatların kişinin kendi vücuduyla ilgili duyduğu rahatsızlığı gidermek amacıyla yapıldığını ifade eden Op. Dr. İlgi Güler, "Bireyin kendini daha mutlu ve öz güvenli hissetmesini amaçlar. Zamanlamayı bireyin rahatsızlığı belirler, yani burun şeklinden mutsuz olan kişi her mevsim burun estetiği olabilir. İlkbaharda ya da sonbaharda meme estetiği olunmalıdır gibi bir kural yoktur. Toplumumuzda yaygın olan kış mevsiminin estetik ameliyatlar için uygun olmadığı görüşü yanlış; çünkü estetik ameliyatlar için uygun olmayan bir zaman dilimi yoktur. Kışın ameliyat olmak yara iyileşmesini geciktirmez, enfeksiyon oranını artırmaz ya da iyileşme sürecini uzatmaz" dedi.

Estetik ameliyatlar sonrası ortalama 7-10 gün istirahat süresi olduğunu kaydeden Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlgi Güler, şöyle konuştu:

"Bu süre yapılan ameliyata göre değişkenlik gösterir. Ayrıca iyileşme süreci kişinin kendi özelliklerine de bağlıdır. Meme estetiği sonrası istirahat süresi 3-4 güne kadar kısalırken, karın germe sonrası 2 haftayı bulabilir. Estetik ameliyat olduysanız iyileşme süreci boyunca önerilen pansumanlar dışında yara iyileşmesi açısından çok önemli olan protein ve c vitamini ağırlıklı beslenme, bol sıvı alımı, önerilen hareketlerin yapılması, karın germe veya liposuction olduysanız korse kullanımı, meme estetiği olduysanız önerilen sütyenin kullanılması önemlidir. Ben hastalarımdan kendilerini hasta gibi görmemeleri ve yatağa bağımlı kalmamalarını, mümkün olduğunca günlük aktivitelerine erken dönmeye çalışmalarını istiyorum. Fakat bunu yaparken de kendilerini fazla zorlamamalarını ve aktivite yoğunluğuna bağlı ağrı gibi vücudun verdiği bir sinyalde dinlenmelerini öneriyorum. Bu şekilde yatağa bağımlı olmadan iyileşme sürecinin kısaldığına inanıyorum. Estetik ameliyat için en uygun zaman işinizi, ev hayatınızı ve sosyal hayatınızı ameliyat için düzenleyebildiğiniz zamandır. İyileşme sürecinde mevsimden ziyade doktorunuzun önerilerini uygulamanız önemlidir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim