• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Estetik Ameliyat Öz Güveni Arttırır

Estetik Ameliyat Öz Güveni Arttırır
Özel Deva Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Lütfi Tekeş, bozulmuş veya çirkin görünümlü vücut bölgesinin fiziksel ve...

Özel Deva Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Lütfi Tekeş, bozulmuş veya çirkin görünümlü vücut bölgesinin fiziksel ve estetik düzeltilmesi ve güzelleştirilmesi işleminin, çoğu zaman kişinin öz güvenini arttırdığına dikkat çekti.

Güzellik kavramının ırklar, kültürler arasında farklılık göstermekte olup ölçülebilen bir sıfat olmadığını belirten Tekeş, "Tarih boyunca insanlar dış görünüme önem vermişlerdir ve dış görünüşü güzel olan insanlar bunun avantajlarını kullanmışlardır. Estetik (ya da kozmetik) cerrahi ameliyatları diğer ameliyatlardan farklı değildir. Estetik amaçlı yapılan ameliyatlar genellikle sağlıklı bireylerde dış görünüme yönelik yapılan ameliyatlardır. Yani vücut dış görünümünün daha güzel olması için yapılan ameliyat ve girişimlerdir. Ancak estetik ameliyat yapılırken gerek varsa fonksiyonlarda düzeltilebilir" dedi.

ESTETİK CERRAH NE YAPAR?

Estetik cerrahide de tüm cerrahi branşlarda olduğu gibi standart ameliyat kurallarının geçerli olduğunu, ancak fonksiyon yanında güzellik kavramı da olunca burada cerrahın sanatsal ustalığının önemli olduğunu vurgulayan Tekeş, "Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanlık eğitimi alan tüm Plastik Cerrahlar Estetik ameliyat yapmakta tek yetkili cerrahlardır. Ancak Plastik Cerrahlar da ellerinde sihirli değnekler olan kişiler değillerdir. Estetik ameliyatlarda hasta memnuniyeti daha zordur. Estetik cerrahi alanında yetkili olmayan diğer cerrahların bu tür ameliyatları yapmaları tıbbi (komplikasyon), adli ve etik bir çok probleme neden olabilmektedir. Bu tür ameliyatları mutlaka komplikasyonları ile başa çıkabilen "Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi" eğitimi alan cerrahlara yaptırmak gereklidir" diye konuştu.

Tekes, pastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı op. dr. lütfi tekeş, estetik cerrahi ameliyatlarını ve girişimlerini şu şekilde sıraladı:

"Rinoplasti, Septoplasti (Estetik ve fonksiyonel burun düzeltilmesi), Mammoplasti (Estetik meme büyütme, küçültme ve dikleştirme), Abdominoplasti (Karın germe), Liposuction-Lipektomi (Derialtı yağ dokusu alınması ve bölgesel şekillendirme), Yüz gençleştirme ( Yüz, alın germe, göz çevresi kırışıklıkları azaltma vb.), Kepçe kulak ve doğuştan gelme kulak anomalileri düzeltme. Derideki yara izlerini azaltma, dövme silme, Saç, kaş ve sakal ekimi ve replasmanları, Vücut kontürleri düzeltme (İmplantlar veya kendi dokusu ile çene, kalça uyluk ve yerlerin düzeltilmesi), Lazer uygulamaları (İstenmeyen kılların alınması, yüz soyma, dövme silme veya damar malformasyonlarının düzeltilmesi)."

Estetik Ameliyat Öz Güveni Arttırır

Estetik Ameliyat Öz Güveni Arttırır

Estetik Ameliyat Öz Güveni Arttırır

Estetik Ameliyat Öz Güveni Arttırır

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim