• BIST 9558.3
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Estetik Ameliyat Öz Güven Sağlıyor

Estetik Ameliyat Öz Güven Sağlıyor
Estetik, Plastik, Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cem Aslan, yaşam kalitesi ve ekonomik şartların yükselmesiyle estetik ameliyatlara ilginin arttığını...

Estetik, Plastik, Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cem Aslan, yaşam kalitesi ve ekonomik şartların yükselmesiyle estetik ameliyatlara ilginin arttığını söyledi.

Vücudunu beğenmeyen veya bazı nedenlerden dolayı eski görüntüsünden uzaklaşan kadın ve erkekler, estetik ameliyatlara daha fazla yöneliyor. Estetik ameliyat hakkında bilgi veren İzmir Üniversitesi Hastanesi doktorlarından Estetik, Plastik, Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cem Aslan, meme cerrahisinin 18-40 yaş aralığında yapıldığını ifade etti. Aslan, genellikle meme estetiğinin 25-35 yaş aralığında daha çok tercih edildiğini belirterek "Gebelik ve emzirme, sık kilo alıp verme, hormonal ve genetik durum ile orantılı vücut isteği gibi nedenler kadınları meme cerrahisine yönlendiriyor. Meme estetiğinde aşırı büyük memeyi küçültüp toparlama ve küçük memeleri büyütme ameliyatlarını yapıyoruz. Özellikle doğum sonrasında, memede hem küçülme, hem de sarkma meydana gelebiliyor. Memenin düzeltilmesi, dikleştirilmesi ve büyütülmesi işlemini uyguluyoruz. Tercihimiz meme protezi. Meme cerrahisini hem meme altı, hem de koltuk altından yapabiliyoruz. Tabii ki bu süreçte önerilerimiz ve yönlendirmelerimiz olabiliyor" dedi.

BENLİK SAYGISI ARTIYOR

Meme estetiğinin sağlık sorunları haricinde isteğe bağlı olarak tercih edilebildiğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Cem Aslan, "Estetik operasyon kadınlarda benlik saygısını artırıyor. Bazı kadınlar vücutlarını daha orantılı hale getirmek için memelerini büyütmeyi düşünürken, bazıları emzirme sebebiyle şekli bozulmuş olan memelerini şekillendirmek ve eski formuna döndürmek isteyebiliyor. Meme ameliyatlarını genel anestezi altına yapıyoruz. Hastadan pansuman ve dinlenme süreci nedeniyle kendisine 1 hafta zaman ayırmasını istiyoruz. Ameliyatın ardından 1 ay yoğun spor aktivitelerinden uzak durulması gerekiyor. Ayrıca bu dönemde sporcu veya özel sutyen kullanılmasını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Meme estetiği operasyonlarının emzirmeyi olumsuz yönde etkilemediğini dile getiren Cem Aslan, sözlerine şöyle devam etti:

"Memeye konulan silikonun emzirmeye ve çocuğa bir zararı yok. Süt kanalları zarar görmüyor; ancak meme büyütme operasyonunu doğumdan hemen sonra yapmıyoruz, emzirme döneminden sonra 1 yıl geçmesini bekliyoruz."

BÜYÜK MEME ERKEĞİ RAHATSIZ EDİYOR

Yrd. Doç.Dr. Cem Aslan, şöyle devam etti:

"Erkeklerde özellikle meme büyümesi olarak adlandırılan jinekomasti durumunda meme cerrahisini uyguluyoruz. Lazer cihazı ile yağ dokularını eritiyoruz ve ardından liposuction ile yağları alıyoruz. Ayrıca aşırı kilo kaybeden erkeklerde de meme sarkması oluyor. Cerrahi olarak fazla deriyi kesiyoruz ve kalmış yağ dokularını alıyoruz. Erkeklerde meme küçültme ameliyatları son dönemde artış gösterdi. Büyük meme erkekleri çok rahatsız ediyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim