• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Esogüsem Eğitimde Ulusal Bir Marka Olma Yolunda İlerliyor

Esogüsem Eğitimde Ulusal Bir Marka Olma Yolunda İlerliyor
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sürekli Eğitim Merkezi'nin (ESOGÜSEM) Sakarya'da açtığı 48 saatlik "Doğuma Hazırlık Eğitici Eğitimi" sertifika...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sürekli Eğitim Merkezi'nin (ESOGÜSEM) Sakarya'da açtığı 48 saatlik "Doğuma Hazırlık Eğitici Eğitimi" sertifika programı tamamlandı.

Eğitimi başarıyla tamamlayan sağlık personeline sertifikaları, Sakarya Üniversitesi'nde düzenlenen törende, Eğitim Koordinatörü ve ESOGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Deniz Sayıner tarafından verildi.

Törende konuşan Doç. Dr. Fatma Deniz Sayıner, "Ülkemizde anne ve baba adayları gebelik sürecinde doğuma ve doğum sonuna ilişkin pek çok konuda eğitim ve danışmanlık hizmetine ihtiyaç duymaktadır. Ancak ülkemizde çiftler bu bilgileri internetten, sosyal medyadan, arkadaştan, komşudan ve akrabadan yanlış öğrenmektedir. Bebek bekleyen çiftlerin gebelik ve doğum deneyimini olumlu hale getirmek önemli bir konudur. Bu konuda birincil sorumluluğu bulunan hekim, ebe ve hemşireler kendilerini geliştirmek zorundadır. Yetişkinlerin eğitimindeki özellikler, gebelik ve doğum süreci ile ilgili yenilikler ile birlikte konunun mezun ve aday ebe, hemşire ve hekimler tarafından öğrenilmesi ve doğuma hazırlık eğitimcisi olabilmesi bu eğitimin temel amacıdır. Doğumun normalleşmesi, kadınların doğumdan korkmamasının sağlanması ve doğumun keyifli bir hale gelmesi ancak doğuma hazırlık eğitici eğitimlerinde yetişen eğitimciler ile mümkündür" dedi.

Eğitimlerle ilgili bir açıklama yapan ESOGÜSEM Müdürü Prof. Dr. Şenol Erdoğmuş ise, eğitici eğitimi programının önümüzdeki günlerde farklı illerde de açılacağını belirtirken, ESOGÜ'de Eskişehir ve civarındaki hamile kadınlar için yeni bir "doğuma hazırlık programı" açacaklarının da müjdesini verdi. Doğuma Hazırlık Eğitici Eğitimlerinin ilki ESOGÜ'de 14-18 Ekim 2015 tarihleri arasında Eskişehir ve civar illerdeki Ebe, hemşire ve hekimler için düzenlenmişti.

Esogüsem Eğitimde Ulusal Bir Marka Olma Yolunda İlerliyor

Esogüsem Eğitimde Ulusal Bir Marka Olma Yolunda İlerliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim