• BIST 9645.02
  • Altın 2408.05
  • Dolar 32.5912
  • Euro 34.7714
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

ESOGÜ’de Tıp Bayramı Etkinlikleri

ESOGÜ’de Tıp Bayramı Etkinlikleri
14 Mart Tıp Bayramı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) tarafından Prof.

14 Mart Tıp Bayramı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) tarafından Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Vali Yardımcısı İsmail Küreci, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hüseyin Fidan, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, rektör yardımcıları, sağlık çalışanları ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı.

Törende konuşmalar yapan protokol üyeleri, dün Ankara'da yaşanan terör saldırısına da değinerek, terörü lanetleyerek birlik mesajları verdi. Konuşmaların ardından meslekte başarılı olan ve uzun yıllar hizmet eden doktorlara teşekkür belgesi ve plaketlerini protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Teşekkür plaketi takdimi sırasında Prof. Dr. Mehmet Arif Akşit'in sahnede yaptığı konuşma, katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Akşit, sahnede bulunan Türk Bayrağı'nı öperek yaptığı konuşmada, "Sanki bir şey oldu, "Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak'. Benim babam da 41 mezunuydu ve aynı şekildeydi. Dolayısıyla biz var olduğumuz sürece korkmayın. Arkadaşlar şuradan keserseniz kırmızı bir şey akar. Bu kan değildir, bayrağımızın rengidir. Bu yıldızı bizler babamlardan aldık, işte gençlere veriyoruz. Mefkuremiz var, idealimiz var. Dolayısıyla hiçbir zaman korkmayın. Biz, "Ne mutlu Türk'üm diyene', ne mutlu sağlıkçı olana. Bütün insanlar kardeştir, hepimiz kardeşiz. Ondan sonra bu plaketi alabiliriz" şeklinde konuşarak terör olaylarına tepki gösterdi. Toplu fotoğraf çekimini de Türk Bayrağı yanında çekinen Akşit, Mithat Cemal Kuntay'ın "On Beş Yılı Karşılarken" adlı şiirinin sonunda yer alan, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır!" mısra okuyarak teşekkür etti.

Program, teşekkür belgesi ve plaketlerinin verilmesinin ardından İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet'in konferansı ile devam etti. Söylet, konferansa başlamadan önce Ankara'da yaşanan terör saldırısına ilişkin yaptığı konuşmada, "Maalesef hepimiz konuşmamıza dünkü olayı anarak ve dünkü olayla ilgili üzüntülerimizi beyan ederek başlamak zorundayız. Çünkü art arda gelen bu hain saldırılar hepimizi etkiledi. Ama değerli Valimizin söylediği gibi, bu etkilenmeyi mutlaka doğru tepkiye dönüştürmemiz lazım. Asla başımızı eğmeden, hekimler olarak benim önerim de gerek tabip odalarında gerekse değişik meslek kuruluşlarında, Türk Bayrağı'na ve İstiklal Marşı'mıza saygı duymayanları değiştirmek bir kez daha boynumuzun borcu olsun" ifadelerini kullandı.

Program, Prof. Dr. Yunus Söylet'in "Hekim Olmak" adlı konferansının ardından son buldu.

ESOGÜ’de Tıp Bayramı Etkinlikleri

ESOGÜ’de Tıp Bayramı Etkinlikleri

ESOGÜ’de Tıp Bayramı Etkinlikleri

ESOGÜ’de Tıp Bayramı Etkinlikleri

ESOGÜ’de Tıp Bayramı Etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim