• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

ESOGÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalının başarılı çalışmaları

ESOGÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalının başarılı çalışmaları
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde akredite edilen ilk anabilim dalı olan Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalı, top fakültesi...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde akredite edilen ilk anabilim dalı olan Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalı, top fakültesi ve tıpta uzmanlık öğrencilerinin en iyi şekilde yetişebilmesi için yoğun şekilde çalışmaya devam ediyor.

Verilen uzmanlık eğitiminin yeterliliği konusunda Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Yeterlilik Kurulu Akreditasyon Komisyonu tarafından yapılan uzun bir değerlendirme sürecinden başarıyla geçerek beş yıl süreyle akredite edilen KBB Anabilim Dalı, ayrıca ESOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi yüksek lisans öğrencileri ve yurt içinden çeşitli üniversitelerin Odyometri ve Odyoloji bölümleri öğrencilerinin pratik ve teorik eğitimlerine de katkı veriyor.

1977 yılında Anadolu Üniversitesi'ne bağlı olarak Öğr. Gör. M. Cem Keçik ve Öğr. Gör. Mehmet Şen tarafından kurulan KBB Anabilim Dalı, bugüne kadar 53 KBB uzmanı yetiştirdi. Anabilim Dalı 1993 yılında ESOGÜ'nün kurulmasından bu yana ise bu üniversite çatısı altında faaliyetlerine devam ediyor. Kuruluşundan itibaren Prof. Dr. M. Cem Keçik, Prof. Dr. Emre Cingi ve kısa bir dönem ise Prof. Dr. Sedat Erkuş tarafından yürütülen Anabilim Dalı Başkanlığı, 17 Ekim 2009 tarihinden bu yana Prof. Dr. Erkan Özüdoğru tarafından yürütülüyor. Eskişehir ve çevresi başta olmak üzere tüm bölgeye hizmet veren Anabilim Dalı eğitici kadrosunda şu anda görevde olan diğer öğretim elemanları ise Prof. Dr. Cemal Cingi, Prof. Dr. Ş. Armağan İncesulu, Prof. Dr. Hamdi Çaklı, Doç. Dr. M. Kezban Gürbüz, Yrd. Doç. Dr. Ercan Kaya, Öğr. Gör. M. Özgür Pınarbaşlı ve Uzm. Odyolog Birgül Gümüş.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim