• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

ESOGÜ, Prof. Dr. Mehmet Arif Akşit’i Törenle Emekliliğe Uğurladı

ESOGÜ, Prof. Dr. Mehmet Arif Akşit’i Törenle Emekliliğe Uğurladı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı kurucu öğretim üyeleri arasında yer alan ve aynı...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı kurucu öğretim üyeleri arasında yer alan ve aynı zamanda Pamukkale Üniversitesi Kurucu Rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Arif Akşit'in emekliliği dolayısıyla bir tören düzenlendi.

ESOGÜ Rektörlüğü ile Tıp Fakültesi Dekanlığı'nın düzenlediği tören, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde Prof. Dr. Mehmet Arif Akşit'in ailesi, meslektaşları, dostları ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Törene Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer ile ESOGÜ Eski Rektörleri Prof. Dr. Erdoğan Fıratlı, Prof. Dr. Necat A. Akgün ve Prof. Dr. Fazıl Tekin de katıldı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Aydemir'in Mehmet Arif Akşit'in akademik öz geçmişini anlatan sunumuyla başlayan tören, Akşit'in kızı Melike Hanım'ın hazırladığı ve Prof. Dr. Mehmet Arif Akşit'in yaşamından kesitler sunun klibin gösterimi ile devam etti.

Törende konuşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neslihan Tekin, Prof. Dr. Mehmet Arif Akşit'i satırlara sığdırarak anlatabilmenin mümkün olmadığını belirtirken, bundan sonra sevdikleriyle birlikte mutlu ve sağlıklı bir hayat geçirmesini diledi. Prof. Dr. Neslihan Tekin daha sonra Prof. Dr. Akşit'in yaşamından kesitler sunan bir slayt gösterisi sundu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İhtiyar, 1983 yılından beri tanıdığı Prof. Dr. Mehmet Arif Akşit için onu tanıdığı gün ne hissediyorsa bugün de aynı şeyleri hissettiğini belirtirken, onun gerektiğinde bilim adamı, gerektiğinde halk adamı ve gerektiğinde ise kardeş ve arkadaş olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Mehmet Arif Akşit'in çok iyi bir çocuk hekimi olduğu kadar çok iyi de bir hukukçu olduğunu belirten Prof. Dr. Enver İhtiyar, Arif Akşit'in her zaman hocaları olarak kalacağını belirterek, kendisine bundan sonraki yaşamında başarılı günler diledi.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Prof. Dr. Mehmet Arif Akşit'in üniversiteye çok önemli değerler kattığını belirtti ve kendisinden bundan sonra da değerler katmaya devam etmesini istedi. Gönen, sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve hayırlı bir ömür dilediği Akşit'i; bilime, Pediatriye, ESOGÜ'ye ve insanlığa yaptığı katkılardan dolayı ESOGÜ "anı tabağı" takdim ederek emekliliğe uğurladı.

Akşit, hayatı boyunca yaptıklarına ve elde ettiklerine bakınca söyleyeceği tek bir sözün kaldığını, onun da "şükran" olduğunu ifade etti. Herkese teşekkür eden Akşit, hayatı boyunca "keşke" demediğini, Allah'tan başka hiç kimseye eğilmeyip dik durduğunu, insanlarla değil kötülükle savaştığını ifade etti. Prof. Dr. Mehmet Arif Akşit, "Gelin dost olalım, sevgi içinde kalalım" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

ESOGÜ, Prof. Dr. Mehmet Arif Akşit’i Törenle Emekliliğe Uğurladı

ESOGÜ, Prof. Dr. Mehmet Arif Akşit’i Törenle Emekliliğe Uğurladı

ESOGÜ, Prof. Dr. Mehmet Arif Akşit’i Törenle Emekliliğe Uğurladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim