• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

ESOGÜ İle Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Eğitim Ve Sosyal Faaliyetler İşbirliği Protokolü İmzalandı

ESOGÜ İle Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Eğitim Ve Sosyal Faaliyetler İşbirliği Protokolü İmzalandı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü ile Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Eğitim ve Sosyal Faaliyetler İşbirliği...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü ile Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Eğitim ve Sosyal Faaliyetler İşbirliği Protokolü" imzalandı. ESOGÜ Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleşen imza töreninde protokole, taraflar adına ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen imza attı.

Törende konuşan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, yerel üniversite olmanın en önemli kriterlerinden birinin üniversitenin çevresiyle işbirliği yapması ve bilim, kültür, sanat alanlarında etrafına ışık saçması olduğunu söyledi. Üniversite olarak kendilerinin de bu misyonun bir parçası olarak ESOGÜ Kapalı Yüzme Havuzu'ndan civar semtlerdeki ilköğretim öğrencilerini faydalandırmak istediklerini dile getiren Prof. Dr. Hasan Gönen, protokolün hazırlanması ve hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, protokolün 17 okul ve yaklaşık 13 bin öğrenciyi kapsayan bir hinterlandı olduğunu belirterek, bir tane öğrencinin bile burada yüzmeyi ustalarından öğrenecek olmasının ve spora ilgi uyandırılacağının kendileri için önemli bir kazanç olduğunu söyledi. Her konuda olduğu gibi bu konuda da ESOGÜ'nün desteğini görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirten Necmi Özen, emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür etti ve protokolün hayırlı olmasını diledi.

Yapılan açıklamada protokolün ESOGÜ Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'ndan uygun saatler değerlendirilerek, Eskişehir il sınırları içerisinde ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi çevresinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı seçilmiş Temel Eğitim okullarında (İlkokul-Ortaokul) maddi yetersizlikler sebebiyle yüzme sporu yapamayan öğrencileri yüzme sporuna teşvik etmeyi amaçlamıştır. Öğrencilere spor bilincini kazandırarak yüzme sporuna yönelimlerini artırmayı, sporcu disiplinini kazandırmayı, kişilik yapılarını tespit ederek özgüvenlerini artırmayı, sosyalleşmelerini sağlamayı, fiziksel etkinlik anlamında farkındalık oluşturmayı, olumsuz tutum ve davranışları bilinçlendirerek yok etmeyi, sağlıklı bireylerin spor bilinciyle yetiştiğini tanımlayarak bu yönde gelişim sağlamayı hedeflediği belirtildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim