• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

ESOGÜ, Gazi Katırancı İle Gurur Duyuyor

ESOGÜ, Gazi Katırancı İle Gurur Duyuyor
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), "Devlet Övünç Madalyası" verilen Astsubay Başçavuş Polat Katırancı ile gurur duyduklarını açıkladı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), "Devlet Övünç Madalyası" verilen Astsubay Başçavuş Polat Katırancı ile gurur duyduklarını açıkladı.

Yapılan açıklamada, aynı zamanda ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksekokulu öğrencisi de olan Gazi Astsubay Başçavuş Polat Katırancı'ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tevcihi ile "Devlet Övünç Madalyası" verildiği belirtildi. Polat Katırancı'ya madalyası Bilecik İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir tarafından takdim edildiği, törende Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin de Katırancı'yı yalnız bırakmadığı kaydedildi.

Devlet Övünç Madalyası verilen Katırancı'nin özgeçmişi ile ilgi verilen bilgilerin bir bölümünde ise "Gazi Astsubay Başçavuş Polat Katırancı, 29 Ekim 2012 Tarihinde Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi kırsalında birliği ile katıldığı operasyonda terör örgütü tarafından tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etmesi ile ağır yaralandı. 2012-2014 yılları arasında tedavisi devam eden Başçavuş Polat Katırancı, 5 Nisan 2014 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ile ödüllendirildi. Kendi isteği ile mesleğine devam etmek isteyen Başçavuş Polat Katırancı, Eylül 2014 atamaları ile Eskişehir Hava Savunma Komutanlığı'na Kara Hava Savunma İrtibat Astsubayı olarak atanmıştır. Halen burada görevine devam etmekte olan Başçavuş Polat Katırancı aynı zamanda kendi nam ve hesabına hayvanlara ait sezgi ve duyuların patlayıcı madde tespitinde kullanılması konusunda çalışma yapmak için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu'nda ve Anadolu Üniversitesi Veteriner Sağlık ön lisans programında öğrenimine devam etmekte; Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezi desteğiyle atlı spor ve geleneksel okçuluk alanlarında çalışmaktadır. Bayan Öznur Katırancı ile evli olan Başçavuş Polat Katırancı, ilköğretimlerine devam eden oğlu Habib Gökay ve kızı Elif Yağmur ile birlikte Bozüyük'te ikamet etmektedir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim