• BIST 9516.77
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

ESOB’dan Esnafa Büyük Jest

ESOB’dan Esnafa Büyük Jest
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (EESOB), Avrupa Birliği uyum sürecinde esnaf için büyük önemi olan "Turizm esnafı ve çalışanları eğitim...

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (EESOB), Avrupa Birliği uyum sürecinde esnaf için büyük önemi olan "Turizm esnafı ve çalışanları eğitim programı" düzenledi. 3 saatlik eğitime katılan esnaf, Türkiye'nin AB'ye girmesi halinde yaklaşık 2 bin Euro ödeyerek alabileceği sertifikaya ücretsiz sahip oldu.

Frıedrıch Ebert Stıftung Derneği'nin Türkiye'nin çeşitli turizm noktalarında verdiği "Turizm esnafı ve çalışanları eğitim programı" Erzurum'da da düzenlendi. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat'ın girişimleriyle kente gelen Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri ve eğitim uzmanları esnafa 3 saat süren bir eğitim verdi.

Gazi Üniversitesi'inden Doç. Dr. Bilgehan Gülcan "Turizm işletmeciliği, girişimcilik, planlama ve pazarlama', Doç. Dr. M. Nail Alkan "Turizm sektörü, etik ve kamu diplomasisi', Sinop Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Özlem Sürücü "Turizm esnafı ve çalışanlarının turistlere karşı davranışları, müşteri hizmetleri ve ikramlar', Eğitim Uzmanı Şükrü Mutaf, "Turizm sektöründe beden dili ve etkili iletişim" ve Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Haydar Çakmak Turizm, kültür değişimi, uluslararası barış ve dostluk" başlıklarını detaylarıyla esnaflara aktardı.

Türkiye'nin AB'ye girmesi halinde turizm bölgelerinde sertifikası olmayanların iş yeri açamayacağını söyleyen Prof. Dr. Haydar Çakmak, eğitim ve sertifikanın öneminden bahsetti. Kış turizmi potansiyeli olan Erzurum'da da esnafın bu sertifikaya ücretsiz sahip olmasını ESOB Başkanı Rasim Fırat'ın sağladığını belirten Prof. Dr. Çakmak, "Başkan Fırat'ı öngörüsünden dolayı kutluyorum. AB uyum sürecinde bu eğitimlerin ne denli önemli olduğunun fark ederek esnafın bundan en iyi şekilde yararlanmasını sağladı. Türkiye'nin AB'ye girmesi halinde esnaf bu sertifikaya en az 2 bin Euro ödeyerek sahip olabilecek. Ama bu eğitime katılanlar bu sertifikaya ücret ödemeyecekler" dedi.

ESOB olarak eğitim konusuna büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Rasim Fırat ise esnafın dünyadaki gelişmelere ayak uydurması için çaba gösterdiklerini belirtti. Başkan Fırat, "Her fırsatta bu tarz eğitimler düzenleyerek esnafımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Tek isteğimiz katılımın daha fazla olması" diye konuştu.

ESOB’dan Esnafa Büyük Jest

ESOB’dan Esnafa Büyük Jest

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim