• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

ESOB Başkanı Dinçer, Sağlıkçıların Tıp Bayramı’nı Kutladı

ESOB Başkanı Dinçer, Sağlıkçıların Tıp Bayramı’nı Kutladı
Mersin Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, insanların kaliteli ve mutlu bir yaşam sürmelerinin ana koşulunun...

Mersin Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, insanların kaliteli ve mutlu bir yaşam sürmelerinin ana koşulunun sağlıklı bireyler olmalarından geçtiğini belirterek, insan sağlığının korunması, sağlık sorunlarının ortadan kaldırılması adına özverili şekilde bu kutsal görevi yerine getiren sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutladı.

Başkan Dinçer, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Bedenen ve ruhen sağlıklı bireylerin, eğitim kalitesinin artmasına, üretimin güçlenmesine, ülkenin kalkınmasına, dolayısıyla toplumsal refahın artmasına önemli katkı sunacağına dikkat çeken Dinçer, "İnsanların yaşam kalitesini yükseltmek ve halkımıza daha sağlıklı bir yaşam sağlamak adına bütün zorluklara göğüs gererek bu kutsal ve onurlu görevi yerine getiren doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımıza teşekkürü borç biliyorum" dedi.

Dinçer, Türkiye'nin sağlık alanında çağdaş dünya ölçütlerini yakalamak, sağlık sisteminin aksayan yönlerini düzeltmek, var olan uygulamaları geliştirmek ve bu doğrultuda geleceğe dönük planlarını gözden geçirmesi gerektiğinin altını çizdi. Bir yandan sağlık sisteminin aksayan yönlerini düzeltmek amacıyla gerekli adımlar atılırken, diğer yandan da sağlık hizmetlerine daha çok kaynak ayrılması ve yatırımların sürdürülmesinin zorunlu olduğunu belirten Dinçer, "Sağlık hizmetlerinden yararlanmak toplumsal bir hak olmalıdır. Sağlık hizmetleri metalaştırılmamalıdır. Büyük sorumluluk üstlenerek, çalışmalarını yurdun dört bir yanında özveriyle sürdüren başta doktorlar olmak üzere, tüm sağlık personelimize hak ettikleri yaşam olanakları sağlanmalı, çalışma saatleri ve hasta yoğunluğu azaltılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, 4-b kapsamındaki esnafın sağlık hizmeti alma konusunda yaşadığı sıkıntıya da değinen Dinçer, devredilen 4-a ve 4-c kapsamındaki (emekli sandığı ve SSK) kişilerin prim borcu olup olmadığına bakılmaksızın sürekli sağlık hizmeti aldığını anımsattı. Ancak 4-b kapsamındaki (devredilen Bağ-Kur'lu) bir esnafın primini iki ay geciktirmesi durumunda sağlık hizmetinden yararlanamadığına vurgu yapan Dinçer, bunun Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Daha önce primini bir gün aksatsa ve ilgili kuruma bir lira dahi borcu olsa bile sağlık hizmetinden yararlanamayan devredilen 4-b kapsamındaki sigortalılarımız, yapılan iyileştirme ile prim borcunu iki ay aksatmaları halinde sağlık hizmetinden yararlanamayacak. Bu olumlu bir iyileştirme. Ancak devredilen diğer sosyal güvenlik kuruluşlarına bakıldığında, 4-b'li esnaf sanatkarımıza yine haksızlık yapılıyor. Örneğin 4-a ya da 4-c kapsamındaki kişiler prim borcu olup olmadığına bakılmaksızın sürekli sağlık hizmetinden yararlanabilirken, 4-b kapsamındaki Bağ-Kur'lu bir esnaf primini iki ay aksatması halinde sağlık hizmeti alamamaktadır. Bu haksızlık giderilmeli, 4-b kapsamındaki esnaf sanatkarlarımız da diğer devredilen sosyal güvenlik kurumlarıyla aynı haklara sahip olmalıdır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim