• BIST 9783.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Esnaflardan TOKİ'ye 'Siteler’i yeniden inşa edin' çağrısı

Esnaflardan TOKİ'ye 'Siteler’i yeniden inşa edin' çağrısı
Siteler Genç İşadamları Derneği (Siteler GİAD) yönetimi, TOKİ'ye "Siteler'i yeniden inşa edin" çağrısı yaptı.

Siteler Genç İşadamları Derneği (Siteler GİAD) yönetimi, TOKİ'ye "Siteler'i yeniden inşa edin" çağrısı yaptı.

Ankara'nın ticari hayatına yön veren Mobilyacılar Sitesi'nin, bu koşullarda özlenen günlerine geri dönmesinin mümkün olmadığını ifade eden Siteler GİAD Başkanı Hayri Bulut, yazılı açıklamasında, "Geçici ve günübirlik çözümlerin bugüne kadar faydasını görmedik. Bundan sonra da görmemiz olası değil. Siteler'in ihtiyaç duyduğu yegâne unsur, bölgenin sıfırlanarak A'dan Z'ye her şeyin yeniden yapılmasıdır. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan'a çağrımızdır; Siteler'i yeniden inşa edin, Ankara tarihine geçin." dedi.

KAYSERİ MODELİ UYGULANABİLİR

Kentsel dönüşümde projelerine imza atan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) artık sanayiye de yöneldiğini anımsatan Başkan Bulut, şunları kaydetti: "TOKİ, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri (KOBİ) tek çatı altında toplayarak Türk sanayisinin altyapısına destek sağlamaktadır. Bu çalışmalar kapsamında Kayseri'de son derece modern ve çağın gereklerine uygun bir mobilyacılar sitesi inşa etmektedir. Proje dâhilinde inşa edilen işyerleri teslim aşamasına gelmiştir. Bu uygulamanın benzerini Ankara Mobilyacılar Sitesi için gerçekleştirmek bugün bölgemizin sorunlarının çözümüne en gerçekçi yaklaşım bu olacaktır."

TOKİ BAŞKANI'NA ÇAĞRI

Ankara Mobilyacılar Sitesi'nin her geçen yıl pazar değerini kaybettiğine, Siteler markasının göz göre göre yok olmaya mahkum bırakıldığına da dikkat çeken Bulut, şöyle devam etti: "Bölgenin fiziki şartları son derece yetersiz, son derece kötü. Atölyelerin çok büyük bölümü ne yazık ki mobilya üretimine uygun değil. Mevcut alan bu kadar fazla teşhir mağazası, bu kadar mobilya atölyesini kaldıramıyor. Park sorunu, trafik sorunu had safhada. Bölgede bırakın sağlıklı üretim ve satış yapmayı, araçla ilerlemek dahi neredeyse imkansız. Mevcut koşullarda geçici çözümlerle Siteler'in kan kaybının engellenmesi mümkün değil. Çözüm, bölgenin bir kentsel dönüşümle yeniden inşasıdır. TOKİ yeni bir Ankara Mobilyacılar Sitesi kurabilir. Siteler'de hizmet veren işadamlarının, esnafların, çalışanların beklentisi de umudu da budur. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan'a çağrımızdır; Siteler'i yeniden inşa edin, Ankara tarihine geçin. Ülke ekonomisine potansiyeli oranında katkı sağlayan çağdaş, modern, sağlıklı ve marka bir Mobilyacılar Sitesi, Başkent'in hakkıdır, Başkent'e yakışandır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim