• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Esnaflar sorunlarını Başkan Çelik’e anlattı

Esnaflar sorunlarını Başkan Çelik’e anlattı
Manisa Tuhafiye ve Manifaturacılar Odası Başkanı Mesut Dalkara, kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e...

Manisa Tuhafiye ve Manifaturacılar Odası Başkanı Mesut Dalkara, kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e esnafın yaşadığı sorunları anlattı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yapılan genel kurulla yeniden oda başkanlığına seçilen Manisa Tuhafiye ve Manifaturacılar Odası Başkanı Mesut Dalkara'ya "Hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu. Ziyaret nedeniyle teşekkür eden Dalkara esnafın sorunlarını anlatarak Başkan Çelik'ten çözüm noktasında destek istedi. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ana arterlerde başlatılan sıfır işgaliyenin esnaf için büyük bir sorun olduğunu kaydeden Başkan Dalkara, "Allah sizden bin kere razı olsun. Siz ilçenizde bu uygulamayı yapmadınız. Seçimi kazanıp geldiğiniz günden beri bir komisyon kurarak, bu sıfır işgal konusunda hem halkın mağdur olmaması konusunda, hem esnafın mağdur olmaması konusunda bir anlaşma yaptık. Bu anlaşma çerçevesi içersinde hem vatandaşımızın memnuniyetini görüyoruz, hem de esnafımızın memnuniyetini görüyoruz. Tabi ki esnafımızın içinde bu anlaşmanın dışına çıkanlar oldu. Sizin verdiğiniz 60 santimetre kaldırımın durumuna göre bu arkadaşlarımızı ürünlerini sergilemeleri konusunda ikazlarda bulunduk. Sizden bir sıkıntımız yok. Esnafımız sizi seviyor. Tuhafiyeciler ve manifaturacılar ekibiyle sizin yanınızda. Sizden ricamız. Sizin kanalınızla Cengiz Ergün'e iletilmesi, bu konunun çok yanlış olduğunu anlatmanızdır. Bu iş esnafın canını sıkıyor. Sizin mücadeleci duruşunuza bize yardımcı olmanızı ümit ediyoruz" dedi.

Seyyarla mücadele konusunda zabıta nezdinde Başkan Çelik'e teşekkür eden Dalkara, "Bu konuda hızlı bir yol aldık. Bu işi biraz daha sıkı tutmalıyız. Haksız rekabet konusunda esnafımızın zor durumda olduğunu sizde biliyorsunuz. Esnafın içindesiniz" şeklinde konuştu.

Manisa'da özel günlerde sergilerin, panayırların kurulduğuna da dikkat çeken Dalkara, "Bunlara Şehzadeler sınırları içerisinde izin vermemenizi istiyoruz. Bu konuda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile gerekli girişimlerde bulunmanızı rica ediyoruz" diye konuştu.

Şehzadeler Belediyesi olarak şehrin merkezinde stantların açılmasına izin vermediklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Mesir Festivali de dahil olmak üzere fuar alanı dışında stant açılmamasını temin ettik. Sadece Ramazan ayında Cumhuriyet Meydanında stantlar kuruluyor. O da o civardaki esnafı rahatsız etmiyor. O meydana bir hareketlilik getiriyor" dedi.

"Bizim görevimiz yasaları uygulamak"

Seyyarla mücadelede kararlı olduklarını dile getiren Başkan Çelik, "Çünkü bir adaletsizliği önlememiz lazım. Bazı vatandaşlarımız şöyle bakabilir. Ya bunlarda işte ekmek parası peşinde. Ama bir tarafta işyerini kiralayan, vergisini ödeyen, SSK'sını, Bağ-Kur'unu ödeyen esnafla, diğer tarafta kira ödemeyen, kayıtdışı olmuş olan biri aynı işi yapacak olursa bu da esnafımıza karşı haksızlık yapılmış olur. Bu da adalet değil. Bizim görevimiz de yasaları uygulamak, adaleti tesis etmektir. Bugüne kadar bu konunun üzerinde kararlıkla durduk. Bundan sonrada bu mücadelemize devam edeceğiz. Tabi burada esnafımızın da bize yardımcı olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"İşgaliyelerle ilgili standartlar getirdik"

İşgaliye konusuyla ilgili seçildikleri zaman bir komisyon kurduklarını aktaran Çelik, bu komisyonda AK Partili, MHP'li, CHP'li meclis üyelerinin, oda başkanlarının, daire müdürlerinin bulunduğunu söyledi. Bu komisyonun uzun uzun çalıştığını belirten Çelik, "İşgaliyelerle ilgili bir takım standartlar getirdik. Kaldırımın çok dar olduğu yerlerde işgaliye olmasın dedik. Ama kaldırımların uygun olduğu yerlerde esnafımız 60 santimetreyi aşmamak üzere ürününü teşhir edebilsin. Yine kahvehaneler bir sıra kapının önüne koyabilsin. Çünkü sıcak memleket, bir de malum içeride sigara yasağı var. Bütün bu gerekçeleri dikkate alarak yayaları engellememek şartıyla kararı ortak aldık. Ama ne yazık bazı esnaflarımızın buna uymadıklarını gördük. Bunları uyardık, ciddi cezalar uyguladık. Biz her esnafı uyardığımızda ceza yazmak istemiyoruz. Bu şehir bizim. Buradan yayalar geçemezse sizde iş yapamazsınız, bu kurala uyun diye uyarmamıza rağmen uyarılarımızı dikkate almayanlara cezai işlemler uyguladık" diye konuştu.

"Vatandaşın rahatsız edilmesine müsaade göstermeyiz"

Büyükşehir meclisinde yolların ve parkların dağılımı ilgili yeni bir karanın alındığını dile getiren Başkan Çelik, alınan kararla ana arterlerin büyükşehire geçtiğini ifade etti. Bugün itibariyle Şehzadeler Belediyesi'nin sorumluluk alanında olan yollarda komisyonun aldığı kararın geçerli olduğunu vurgulayan Çelik, "Ben sizin aracılığınızla esnafımıza da seslenmek istiyorum. Şayet esnafımız aldığımız bu kararı uygulama noktasında sıkıntı gösterirse bizde yeni adımlar atmak mecburiyetinde kalabiliriz. Biz vatandaşımızın rahatsız edilmesine rıza gösteremeyiz. Oda başkanlarımızın aldığımız müşterek kararın takipçisi olmasını istiyoruz. Biz görevimizi yapmaya devam ediyoruz. Yasal yollarla belirlediğimiz sınırların zorlanması ikinci bir adım yani sıfır işgaliye gibi bir karanın alınmasını getiriyor. Bunun da örneği önümüzde. Esnafımızın tüm bunları dikkate alarak titizlikle aldığımız karara uymasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim