• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Esnafın Uyum Yetenekleri Artacak

Esnafın Uyum Yetenekleri Artacak
Kısa adı ADAPTESK olan Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu bilgilendirme toplantısı Manisa'da yapıldı.

Kısa adı ADAPTESK olan Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu bilgilendirme toplantısı Manisa'da yapıldı. Manisa'nın da aralarında bulunduğu 8 ilde başlayan proje ile 23 ayda 23 bin 250 esnaf ve sanatkarın ekonomik değişime yönelik uyum yeteneklerinin artırılması hedefleniyor. 8 pilot ilin ardından projenin tüm Türkiye'ye yayılacağı bildirildi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)'nun faydalanıcısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının program otoritesi olduğu, Avrupa Birliği hibe kaynaklı olan "Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Artırılması (ADAPTESK) Projesi'nin bilgilendirme çalıştayı Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Giritligil Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantıya Ticaret İl Müdürü Salim Çelik, İş-Kur İl Müdürü Salim Eroğlu, KOSGEB İl Müdürü Levent Arslan, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Birliğe bağlı odaların başkanları ve esnaflar katıldı. Projenin Teknik Destek Ekibi Kilit Uzmanları Liesl Muench, Jove Jankulovski, TESK eğitim Uzmanı Zeynep Gazioğlu Kayacı da katılımcıları bilgilendirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak, "Bu vesileyle başta kadın esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Ülkemizde kadın esnaf ve sanatkarların artmasıyla dahi adil, daha atak, daha demokratik bir Türkiye'ye ulaşacağımızı düşünüyorum. Kadınlarımız lokomotif olacak ve bizleri daha aydınlık yarınlara taşıyacaklardır." dedi.

ADAPTESK Projesinin Manisa'nın yanı sıra Ankara, Gaziantep, Bursa, Mersin, Şanlıurfa, Erzurum ve Ordu olmak üzere 8 pilot ilde uygulamaya başlandığını dile getiren Geriter, "Bu projeyle 8 ilde 23 ay boyunca farklı sektörlerdeki 23 bin 250 esnaf ve sanatkarların ekonomik değişime yönelik uyum yeteneklerinin artırılması hedefleniyor. Ekonominin lokomotifi, sosyal barışın teminatı esnaf ve sanatkarlarımızı güçlendirerek onların rekabet gücünü artırmak ve böylece ülke olarak dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmak projenin başlıca hedefi." diye konuştu.

ADAPTESK projesi ile iki temel sonuca ulaşmak istediklerini kaydeden Geriter şunları söyledi:

"Bunlardan birincisi birliklerimizdeki eğitim ve danışmanlık merkezlerimizin kapasitelerinin güçlendirilmesi, esnaf ve sanatkarlarımızın eğitim ve danışmanlık ihtiyacının sürekli karşılanması. İkincisi de esnaf ve sanatkarlarımızın mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi yoluyla rekabet güçlerinin artırılması. Projenin pilot uygulaması 23 ay boyunca 8 ilde yapılacak ancak 2 yılın sonunda Türkiye genelinde uygulanacak. Proje boyunca ulusal ve yerel düzeyde eğitim kurumları, yerel yönetimler, İş-Kur ve KOSGEB İl teşkilatları, ticaret ve sanayi odaları, üniversiteler, mesleki eğitim ve istihdam alanlarında aktif olan sosyal ortaklar ve STK'larla işbirliği yapılacak. ADAPTESK projesiyle sürdürülebilir eğitim ve danışmanlık modeli oluşturulacak ve proje sonuçları ülke genelinde yaygınlaştırılacak. Uyum yetenekleri ve rekabet güçleri arttırılan esnaf ve sanatkarlarımızla birlikte dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olmak hayal değil. Bugün gerçekleştirilecek çalıştayla, ekim ayında yapılan eğitim ihtiyaçları analizi anket çalışmasının sonuçları ve örnek eğitim materyalleri paylaşılacak. Projenin ilimiz, teşkilatımız ile esnaf ve sanatkarlarımız için hayırlı olmasını dilerim."

Esnafın Uyum Yetenekleri Artacak

Esnafın Uyum Yetenekleri Artacak

Esnafın Uyum Yetenekleri Artacak

Esnafın Uyum Yetenekleri Artacak

Esnafın Uyum Yetenekleri Artacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim