• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Esnafın Kredi Borçlarına Yapılandırma

Esnafın Kredi Borçlarına Yapılandırma
Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, esnafın kooperatif borçlarına yeniden yapılandırma yapılacağını...

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, esnafın kooperatif borçlarına yeniden yapılandırma yapılacağını söyledi.

Kooperatif binasında basın açıklaması yapan Başkan Aydoğan, konuşmasına İstanbul'da yaşanan terör saldırısını lanetleyerek başladı. Esnafın kooperatif borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aydoğan, "Ülkemizde özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki esnafın terör olayları başta olmak üzere bazı sektörlerdeki durgunluk ve daralmaya bağlı olarak esnaf ve sanatkarın ödeme güçlüğü dikkate alınarak Halk Bankası'nca Bakanlar Kurulu kararı kapsamında yapılan çalışmalara merkez birliğimizde kayıtsız kalmamış, esnaf ve sanatkarını düşünerek kooperatif alacaklarını bütün Türkiye sathını içerek şekilde bir yeniden yapılandırma çalışması yapılmıştır. Bu gereklilik kapsamında yapılacak düzenleme esnaf ve sanatkarımızın bir nebzede olsa rahatlatılması amaçlanmaktadır. Bugünden itibaren uygulanacak olan bu düzenlemeye göre 31 Mart 2016 tarihinden önce kredi borcu kooperatif takibine intikal eden ortakların 29 Temmuz 2016 tarihine kadar kooperatife başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunmaları halinde kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına (banka kooperatif blokeli ve mevduat hesaplarından alınan tutarlar, icra masrafları vs.) hiçbir gecikme faizi hesabı yapılmayacak" dedi.

Başkan Aydoğan, borç (asıl alacak) tutarı defaten ödenmek istediği takdirde faizsiz tahsil edileceğini ifade ederek, "12 taksitte ödenmek istendiğinde yüzde 8 faizle hesaplanacaktır. 24 taksitte ödenmek istendiğinde yüzde 12 faizle hesaplanacaktır. Taksitlendireme yapılan alacaklarda iki taksit üst üste ödenmediği takdirde yapılandırma işlemi iptal edilecek ve borcun tahsiline yapılandırma kapsamı dışında, geçerli uygulama dahilinde devam edecektir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim