• BIST 9723.05
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Esnafın Erteleme Memnuniyeti

Esnafın Erteleme Memnuniyeti
Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, yazarkasa değiştirme zorunluluğunun 1 yıl ertelendiğini hatırlatarak,...

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, yazarkasa değiştirme zorunluluğunun 1 yıl ertelendiğini hatırlatarak, kararın esnaf ve sanatkârlara rahat bir nefes aldırdığını söyledi.

Kararın çok yerinde olduğunu vurgulayan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, "Esnafımız zaten zor şartlarda geçimini temin ediyordu. Yeni nesil yazarkasada sürenin bir yıl uzatılması esnafımız açısından sevindirici bir karar oldu" diye konuştu. Erteleme kararından dolayı AK Parti Hükümetine teşekkür eden KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, "Başbakanımız ve hemşerimiz Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere tüm Bakanlarımıza, milletvekillerimize ve yazarkasa zorunluluğunun ertelenmesinde emeği geçenlere esnaflar olarak teşekkür ediyoruz. Yeni nesil yazarkasada sürenin bir yıl uzatılması esnafımızda büyük bir memnuniyet yarattı" dedi.

"YENİ OLAN YAZARKASALAR İSRAF EDİLMEYECEK"

Erteleme süresi içinde mali hafızası dolan cihazların yeni nesil yazarkasalarla değiştirileceğini hatırlatan Başkan Karamercan konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Tebliğ ile yeni nesil yazar kasa kullanım zorunluluğu 2014 yılı satışları/brüt hasılatı 150 bin TL'nin altında olan esnaf ve sanatkârlar için bir yıl ertelenmiş, diğer esnaf ve sanatkârlar için de kademeli bir geçiş öngörülmüştür. Anılan tebliğe göre yeni nesil yazar kasa kullanım zorunluluğu, 2014 yılı satışları/brüt iş hasılatı; 150 bin TL'nin altında olanlar için 1.1.2017 tarihinde, 150 bin TL - 500 bin TL arasında olanlar için 1.10.2016 tarihinde, 500 bin TL - 1 milyon TL arasında olanlar için 1.7.2016 tarihinde, 1 milyon TL'nin üzerinde olanlar için de 1.4.2016 tarihinde başlayacak. Yeni nesil yazarkasalar kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması için çok önemli. Ancak, hafızası dolmamış ve daha yeni olan yazarkasaların yeni nesil cihazlarla değiştirilmesini de esnaf büyük bir israf olarak görüyordu. Bu nedenle bir yıllık erteleme herkes için çok olumlu oldu."

"ERTELEME CİHAZ FİYATLARINI DÜŞÜRECEK"

Mali hafızası dolmayan cihazların bir yıl daha kullanılacak olmasının zaman içinde rekabet koşulları nedeniyle fiyatların da düşmesine fırsat tanıyacağını sözlerine ekleyen KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, "Akıllı yazar kasalarla ilgili olarak piyasaya yeni giren firmalar var ve rekabetten dolayı fiyatlar zaman içinde daha da düşecek. Bu da esnafımıza önemli bir tasarruf imkânı sağlayacak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim