• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Esnafı Rahatlatan Söz

Esnafı Rahatlatan Söz
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Manisa'da son yıllarda hızla artış gösteren seyyar satıcılar nedeniyle esnafın...

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Manisa'da son yıllarda hızla artış gösteren seyyar satıcılar nedeniyle esnafın şikayetlerinin arttığını ve bu konuda yaptıkları girişimler sonucunda Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'ten seyyarla mücadele konusunda söz aldıklarını açıkladı.

MESOB Başkanı Hasan Geriter, her türlü yasal yükümlülüğü yerine getirerek kısıtlı sermayesi ile ayakta durmaya çalışan esnaf ve sanatkarların son günlerde seyyar satıcılara dönük yapmış oldukları şikayetlerin büyük ölçüde arttığını söyledi. Hemen her dönem kayıt dışı olarak faaliyet gösteren ve esnafın her geçen gün biraz daha azalan kazançlarına göz diken seyyar satıcılarla mücadele konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirten Geriter, "Son olarak Şehzadeler Belediye Başkanımız Sayın Ömer Çelik'le yaptığımız görüşmede; yaptığımız yazılı müracaatlardan da bilgisinin olduğunu ifade etmiş ve bundan böyle haksız kazanç elde etmeye çalışan seyyar satıcılara müsaade edilmeyeceğini belirtmiştir. Seyyar satıcılarla Belediye görevlilerimizin yapacağı bu mücadele sırasında, halkımızın ve esnaf ve sanatkarlarımızın destek vermesi bu mücadelede son derece önemlidir. Mücadelenin daha kısa sürede ve daha etkili olması için Belediyelerimizin Zabıta Müdürlüklerine bilgi verilmesi ve daha sonrada takip edilmesi gerekmektedir. Ayrıca tüm halkımızın, alışveriş yaptıkları satıcıların, kayıtlı ve devlete karşı yükümlülüklerini yerine getirip getirmediklerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Öncellikle kendi sağlıkları ve yaşanacak olası mağduriyetlerde haklarını arayabilmeleri için bu son derece önemlidir." dedi.

"ÖZEL GÜNLERDE SERGİ-STANT- KERMES İSTEMİYORUZ"

Yıl içinde her türlü hava şartlarında hizmet veren esnaf ve sanatkarların, şenlik, festival ve Ramazan etkinlikleri gibi organizasyonları iple çektiklerine dikkat çeken Geriter, "Esnafımız, yıl içinde her türlü seyyar ve kayıt dışı ile mücadele edip haksız rekabetle baş etmeye çalışarak hizmet verirken özel günleri beklemekte ve buna kendini hazırlamaktadır. Ancak şehrin orta yerlerine kurulan sergi, stant ve kermesler esnafımızın bu beklentisini boşa çıkarmakta, Manisa dışından gelen kişilerin bu stantlarda sattıkları ürünlerle Manisa esnafının mağdur olmasına neden olmaktadır. Dünyanın hiçbir yerinde bu tür bir uygulama yoktur. Hayır amaçlı yapılacak kermeslerin hayır yapılacak kurumun bünyesinde ve kendi mahallinde, açılacak sergi ve stantlarında, şehrin dışında belirlenecek alanlarda yapılması, hatta hiç yapılmaması yönünde yetkililerden talepte bulunuyoruz. Bu taleplerimizi ilgili kuruluşlara yazılı olarak da ilettik." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim