• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Esnafı döven polis açığa alındı

Esnafı döven polis açığa alındı
İstanbul Valisi Avni Mutlu, Fatih'te seyyar satıcılara yönelik operasyon sırasında bir dükkan sahibini darp eden Çevik Kuvvet polisi ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İstanbul'da zabıta ve polis ekiplerinin seyyar satıcılar yaptığı operasyon anında yaşanan tartışmayı ayırmaya çalışan esnafı döven Çevik Kuvvet polislerinden biri açığa alındı. Kararı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Twitter hesabından duyurdu.

Hüseyin Avni Mutlu şunları yazdı:

"Fatih ilçesinde basına da yansıyan görüntülerde esnafa oldukça şiddetli bir tepki verince Valiliğimizce açığa alınmış, soruşturma başlatılmıştır."
 
Esnafa yönelik şiddet olayı pazartesi günü yaşandı. Polis operasyon sırasında çıkan tartışmayı ayırmaya çalışan esnafı karşılık vermemesine rağmen dövmeye başladı. Polis Erol Polan'ı dükkanında da darp etmeye devam etti.
 
Erol Polan yaşananları şöyle anlattı:
 
"Gürültüyü duyunca kapının önüne çıktım. Yan tarafta kargaşayı gördüm. Yan komşumuzu iteklediklerini görünce, polis memurunun yanına giderek "Yaşı başı var iteklemeyin ayıptır' deyince bana küfrederek beni itekledi. Vurmaya kalktı. Diğer Çevik Kuvvetler benim üstüme saldırdı. Zaten bütün kamera kayıtları da var. Hepsi, yumrukla kaskla kafama vurdu."
 

"Kendimi dükkana zor attım. Bir iki dakika sonra dükkan içine girdiler, tekrar beni darp etmeye kalktılar. O sırada yapabildiğim tek şey 155'i aramak oldu. Yine polisi polise şikayet etmek oldu. Başka hiçbir şey yapamadım. Polis geldiğinde dükkanımı kapatmamı istediler. Ağabeyimin gelmesini beklemek istedim, müsaade etmediler. Şikayeti geri almamı söylediler. Hastaneye darp raporu için gittim. Kafamda şişlikler olduğunu, ayağımda, kaşımda darp olduğunu söyledim. Hastanedeki raporu polis memuruna verdiler. Tişörtüm yırtıldı. "
 
Olayın ardından resmi işlemler için dükkanı kapattırılan Polan'ın ifadesine başvuruldu. Polan kendisine saldıran iki polisi teşhis etti.
 
Teşhis edilen ikinci polis hakkında bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığı henüz bilinmiyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim