• BIST 9678.33
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Esnafa Sıfır Faizli Kredi

Esnafa Sıfır Faizli Kredi
Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, esnaf ve sanatkarın yanı sıra yeni iş kuracak olan gençlerin sıfır faizli...

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, esnaf ve sanatkarın yanı sıra yeni iş kuracak olan gençlerin sıfır faizli krediden faydalanarak istihdama ve üretime katkı sağlamasını beklediklerini söyledi.

Kooperatif binasında Başkan Aydoğan, hükumetin açıklamış olduğu sıfır faizli krediler hakkında esnafları bilgilendirmek ve bu kredilerden Tokat esnaf ve sanatkarının en yüksek oranda faydalandırılması amacıyla basın açıklaması yaptı. Kredilerden yüzde 7,50 oranında kesinti yapılacağını ifade eden Başkan Aydoğan, bu oranların dışında yapılacak kesintilerin usulsüz olduğunu ifade ederek, "Faizin yüzde 50'si devlet tarafından sübvanse edilen hazine destekli 150 bin TL'ye kadar 2 yıl ve daha uzun vadeli esnaf ve sanatkar kredisi verilecek. Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkara, ustalık belgesi sahibi olup yeni iş yeri kuran esnaf ve sanatkara sıfır faizli kooperatif üst limitinden kredi kullandırılacak. Esnaf ve sanatkarın makine ekipman ve demirbaş alımları, iş yeri modernizasyonu veya hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik ise 30 bin TL kredi, genç girişimci esnaf ve sanatkara yönelik ise 100 bin TL. kredi kullandırılacak. Başvuru şartlarını kredi kullanmak isteyenler kooperatife gelerek öğrenebilir" dedi.

Ankara'da milletvekilleri ve genel başkanları başta olmak üzere bir dizi ziyaret yaptıklarını ifade eden Başkan Aydoğan, Tokat'ta milletvekillerinin katılımı ile esnaf şuarası düzenlemeye karar verdiklerini ifade ederek, "Özellikle TESK'teki Başkanlarımızla yaptığımız görüşmelerde esnaf teşkilatlarındaki problemleri ve aslında Tokat'ın hiçte hak etmediği içinde bulunulan mevcut durumu bugün adeta hizmet üreten değil aksine sorun üreten bir durumuna gelmiş olduğu ortak tespiti ile çözüme yönelik görüş alışverişinde bulunduk. Bunun düzeltilmesi noktasında da birlikte çalışma ortak arzusunu karşılıklı olarak müşahede ettik" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim