• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Esnafa Sıfır Faizli Kredi Desteği

Esnafa Sıfır Faizli Kredi Desteği
Yozgat'ın Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş, Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile esnaf ve sanatkarlara iki yeni sıfır...

Yozgat'ın Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş, Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile esnaf ve sanatkarlara iki yeni sıfır faizli kredi imkanı getirildiğini açıkladı.

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş, esnaf ve sanatkarların, 30 bin ve 100 bin lira olmak üzere iki ayrı krediyi faizsiz kullanabileceklerini ifade ederek "Bu kredilerin birincisinde esnaflarımız makine, ekipman, demirbaş alımları, işyeri modernizasyonu, hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabileceklerdir. Diğer yeni kredi imkanı ise KOSGEB tarafından sağlanan kredidir. Bu krediden de KOSGEB Girişimcilik Destek Programını bitiren, başvuru tarihinde 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkarlar yararlanacak. Esnaflarımız, KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Banka'ya sunmaları durumunda 100 bin liraya kadar sıfır faizli kredi kullanabileceklerdir. Yalnız, daha önce KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar bu krediden yararlanamayacaktır" dedi.

2015 yılında başlayan, ustalık belgesi sahibi girişimci esnaflar ile kaybolmaya yüz tutmuş meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara uygulanan faizsiz kredi imkanının da 2016 yılında devam edeceğini vurgulayan Aktaş,"Söz konusu kredilerden faydalanmak için esnaf ve sanatkarlar Halkbank şubelerine doğrudan başvuru yapılabilecekleri gibi, Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla da başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca bu iki krediye başvuracakların halen devam eden kredilerinin bulunmaması gerekiyor. Yani 2016 yılana devredip kredisi devam eden esnaflarımız bu kredilerden faydalanamayacaklar" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim