• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Esnafa Faizsiz Kredide ’Kesinti’ Müjdesi

Esnafa Faizsiz Kredide ’Kesinti’ Müjdesi
Hükümetin seçim öncesi beyanında bulunan esnafa 30 bin TL faizsiz kredi uygulamasında yapılan 3 bin 500 TL'lik kesintiler sona eriyor.

Hükümetin seçim öncesi beyanında bulunan esnafa 30 bin TL faizsiz kredi uygulamasında yapılan 3 bin 500 TL'lik kesintiler sona eriyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce'yi arayarak kesintinin sona ereceği müjdesini verdi.

Geçtiğimiz günlerde de düzenlediği basın toplantısı ile hükümetin esnafa sunduğu 30 bin TL'lik faizsiz krediden 3 bin 500 TL kesinti yapıldığını belirten Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, bu sorunu oda olarak gündeme getirdiklerini ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye konuyu aktardıklarını söyledi.

Bugün sabah Bakan Tüfenkci'nin kendisini telefon ile aradığını belirten İnce, önümüzdeki salı gününden itibaren 30 bin TL'lik krediden yapılan kesintinin 3 bin 500 liradan bin liraya düşeceğini ve alınan bin liranın da kredinin ödenmesi ile birlikte esnafa yeniden verileceği müjdesini verdiğini söyledi.

Oda Başkanı Mesut İnce, kredilerin verilmeye başlanmasından sonra ortaya çıkan kesinti sorununu gündeme getirdiklerini belirterek "Daha öncede belirttiğimiz gibi ilgili kurumlar tarafından kesilen 3 bin 500 TL'nin haksız olduğunu ve bu kesintinin esnafı mağdur ettiğini söylemiştik. Konuyu Gümrük ve Ticaret Bakanı hemşehrimiz Bülent Tüfenkci'ye ileterek çözüm istemiştik. Bugünde Sayın Bakanımız bizi arayarak esnafa verilen 30 bin TL'lik krediden sadece bin lira kesileceğini ve bunun da 3 yıl sonra yeniden esnafa iade edileceği müjdesini verdi" diye konuştu.

Bu sorunun çözümü noktasında kendilerine destek veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye teşekkür eden Başkan İnce, "Esnafımız adına Bakanımıza şükranlarımızı iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

İnce, ayrıca 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günün de kutlayarak her zaman toplumun gözü ve kulağı olan gazetecilere minnet borçlu olduklarını söyleyerek "Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim