• BIST 9799.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Esnaf Ve Sanatkar BAĞ-KUR Primlerinin Yüksekliğinden Yakınıyor

Esnaf Ve Sanatkar BAĞ-KUR Primlerinin Yüksekliğinden Yakınıyor
Yozgat'ta küçük esnaf ve sanatkarlar, Bağ-Kur primlerinin yüksekliğinden yakınıyor.

Yozgat'ta küçük esnaf ve sanatkarlar, Bağ-Kur primlerinin yüksekliğinden yakınıyor.

Yozgat'ta ayakkabı tamirciliği yapan İlyas Ersungur (46), Bağ-Kur primlerinin çok yüksek olduğun ve artık ödeyemez hale geldiklerini söyledi. Bağ-Kur primlerinin yapılan işe ve kazanca göre belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Esnaf İlyas Ersungur, "Bir sarraf, bir ayakkabı mağaza sahibi ile biz aynı Bağ-Kur primi ödüyoruz. Belki bir sarraf için veya ayakkabı mağazası sahibi için ödenen primler düşük gelebilir ama bizim gibi esnaflar için çok zor. Biz akşam evimize ekmek götürecek parayı kazanamadığımız günler oluyor. Bağ-Kur primlerimizi ödemekte çok zorlanıyoruz." dedi.

Ayakkabı tamirciliği işinin bitme noktasına geldiğini vurgulayan Ersungur, "Eskiden vatandaş yırtılan ayakkabısını gelip tamir ettirdi. Şimdi ise ayakkabısı yırtılınca gidip yenisini alıyor, tamircinin yanına dahi uğramıyor. Geçimimizi çok zor sağlıyoruz, Bağ-Kur primi ise bizi perişan ediyor. Sadece ben değil bütün küçük esnaf aynı durumda" diye konuştu.

Kendisinin 26 yıldır Bağ-Kur primi ödediğini ve emeklilik için gününü doldurduğunu dile getiren Ersungur, "Emekliliği hak etmeme rağmen emekli olamıyoruz ve 6 yıl daha Bağ-Kur primi ödemek zorundayım. İş yerimi kapatmak istiyorum, kapatınca ne yapacağız, iş bulamıyoruz. Kapatmasak Bağ-Kur primlerimizi ödeyemiyoruz. Devletten isteğimiz emekliliği hak eden esnafın Bağ-Kur primlerinin dondurulması veya dondurulamıyor ise en azından yarıya düşürülmesini istiyoruz. Bağ-Kur primlerini meslek ve gelirlerine göre belirlenmesi esnafı rahatlatacaktır. Yüksek kazanca sahip mesleklerden yüksek prim, düşük kazanca sahip olan mesleklerden ise düşük prim alınmalı. Geçen yıl 440 lira prim öderken bu yıl 570 lira prim ödüyorum. Emekli maaşına yüzde 3 zam yapılıyor bizim ödeyeceğimiz primlere ise yüzde 30 zam yapılıyor. Yıllık bizim primlerimize de yüzde 3 hadi en yüzde 5 zam yapılsın, ama yüzde 30 zam geliyor. Biz bu zammın altından nasıl kalkacağız. Yetkililerden özellikle küçük esnafın yok olmaması için çözüm üretmelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Esnaf Ve Sanatkar BAĞ-KUR Primlerinin Yüksekliğinden Yakınıyor

Esnaf Ve Sanatkar BAĞ-KUR Primlerinin Yüksekliğinden Yakınıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim