• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Esnaf kefalet kongresinde Tezel güven tazeledi

Esnaf kefalet kongresinde Tezel güven tazeledi
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 52. Olağan Genel Kurulu Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 52. Olağan Genel Kurulu Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Genel Kurulda mevcut Başkan Hizmet Tezel yeniden göreve seçildi.

Genel kurulun Divan Başkanlığını Mehmet Azman yaptı. Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Kdz. Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel genel kurulda yaptığı konuşmasında kongrelerinin düğün havasında geçtiğini söyledi. Tezel " Göreve geldiğimizden bu yana 24 milyon 600 lira hazine desteği ile kredi verilmesini sağladık. Amacımız daha fazla hazine destekli kredi vererek, esnaflarımızın maddi sıkıntılarını ve sermaye sıkıntılarını azaltmaktır. Sayın Genel Başkanımızın hükümetimizle iyi istişareleri sonucu kredi faizlerimiz kısa vadede yüzde 4 uzun vadede yüzde 5'tir. Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi en uygun krediyi vermektedir. Merkez birliğimizden gelen genelge doğrultusunda ödeme güçlüğüne düşmüş, 86 esnafımızın 546 bin lira gecikme faizleri silinerek, 1 milyon 300 bin lira asıl alacakları yeniden yapılandırılmıştır. Sizlere gururla söyleyebilirim, Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, kredi mevduatı, maddi varlıkları, halk bankası ile ilişkileri bakımından bölgenin en güçlü kuruluşu konumundadır. Bankada vadeli paramız bir milyon liradır. Kredili paramız 3 milyon 150 bin liradır. Söylediğimiz rakamlar kurumumuzun nereye geldiği, ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Siz değerli esnafların bizlere verdiği yetkiler dahilinde sizlere yardımcı olma gayreti içerisindeyiz. Bir konuya daha değinmek istiyorum. Ülkemizde ekonomi sıkıntısı var, bunu hepimiz biliyoruz. Ama bu durumu azaltmak bizim elimizde. İnternetten alışveriş yapıyoruz ve yapan arkadaşları da görüyoruz. Şehir esnafından, bakkalımızdan, eşimizden, dostumuzdan alışveriş yaparsak, yaptığımız alışverişin ve paranın şehrimizde kalacağını düşünürsek ekonomi canlanacak. Belki bir yere işçi alınacak, belki harçlık verdiğimiz yeğenlerimiz işe girecek. Bu konuya duyarlılık göstermenizi, sivil toplum örgütlerinin bu konuda duyuru yapmasını ve insanları uyarmasını ve katkılarını rica ediyorum" ifadelerine yer verdi.

"Esnafımız bizim için önemli"

Çarşı esnafının kendileri için önemli olduğunu söyleyen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal konuşmasına Türkiye'nin Suriye Afrin'e gerçekleştirdiği "Zeytin Dalı" operasyonunda mücadele eden askerlere dua ederek başladı. Uysal, "Afrin operasyonu adı üzerinde Zeytin Dalı adında bir operasyon başlamıştır. Orada mücadele eden Mehmetçiğimize Rabbim "in güç kuvvet vermesini niyaz ederek söylerime başlamak istiyorum. Esnafımız için bizlerde mücadele veriyoruz. Özellikle sosyete pazarı, Halkapınar dediğimiz bölge, daha doğrusu Devrek yol ayrımından, Kepez'in tamamında Kabasakal deresi civarında bulunan tüm yerleşim alanlarının önlemi alındı. Oraları artık sel basmaz hiç merak etmeyin. İkincisi çarşı esnafımız, onu da rahatlattık. Göreve geldiğimiz zaman mahkeme süreci vardı, ne yaptık, o sorunu da çözdük. Şuan pazarcı esnafımız da rahatladı. Biz esnafımızın her zaman yanındayız. Ben tekrar Başkanımız Hikmet Tezel ve yönetim kuruluna hayırlı olsun diyorum ve görevlerinde ki başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

"OHAL'in kalkmasını teröristler ve CHP istiyor"

Genel Kurulda konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti hükümetini eleştiren CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Şerafettin Turpçu'ya yanıt verdi. AK Parti iktidarında ekonominin geriye gittiği, dış politikaların yanlış olduğu, olağanüstü halin neden kalkmadığını soran CHP'li vekillerin açıklamasına yönelik Çaturoğlu, Olağanüstü halin kalkmasını teröristlerin, HDP'nin ve CHP'nin istediğini söyledi. Çaturoğlu konuşmasında , "Geçtiğimiz günlerde fırtına felaketinde zarar gören esnaf ve balıkçı arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Bunlarla ilgili hasar tespiti devam etmektedir ve derhal yaralar sarılacaktır. Hiç kimse endişe etmesin. Türk Silahlı Kuvvetleri dün itibariyle bir harekât yürütüyor. Tüm kahraman Mehmetçiğimizi ve Türk Silahlı Kuvvetimizi Cenab-ı Allah'tan korumasını niyaz ediyorum ve onlar için dua ediyorum. Savaş var ama biz barış için oradayız. 2002 yılında AK Parti, iktidarı devraldığında Türkiye ekonomik krizlerle boğuşuyordu. Ameliyat kuyruğu vardı, bir sene sonraya ameliyat randevusu veriyorlardı. Şimdi bunları unuttuk. Onları unutmamız lazım. Artık Türkiye deprem yardımlarıyla idare eden, emekli ve işçinin parasını ödeyemediği bir Türkiye değil. Bunları bilmezsek, unutursak yanlış yollara saparız. Kendi çıkarlarımız doğrultusunda hareket ediyoruz, isteyen bunu kabul eder, isteyen etmez. Biz yolumuzdan çıkmayacağız. Olağan üstü halden etkilenen bir tane Ereğlili bir tane Zonguldaklı var mı? Olağanüstü hali kim istemiyor, terör örgütleri istemiyor, HDP istemiyor, CHP istemiyor ama biz uzatmaya devam edeceğiz. Bizim olağanüstü ortadan kaldırmamız için sebeplerin ortadan kalkması lazım. Terör bitmedi, FETÖ'nün yargılanması devam ediyor. Bu yüzden ülkemizin selameti için devam edeceğiz" dedi.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sertan Yalçın'da konuşmasında Hikmet Tezel ve yeni yönetime başarılar diledi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Muharrem Coşgun konuşmasında bir kurulun nasıl şölen havasına getirileceğini Hikmet Başkan'ın gösterdiğini söyleyerek Hikmet Tezel ve yeni yönetime hayırlı olmasını diledi.

Kdz. Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin kredi desteğini 21.3 milyondan 24.6 milyona çıkardığını belirten Kdz. Ereğli Halk Bankası Müdürü Mebrure Funda Sınır Baş, Ereğli kooperatifinin kredilerde yüzde 15 büyüme sağladığını vurguladı.

Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, ilerleyen yıllarda da önceki dönemlerde gösterdiği başarının artmasını dileyerek Hikmet Tezel ve yönetim kuruluna başarılar diledi.

Tek liste ile gidilen Genel Kurulda Hikmet Tezel güven tazelerken yönetim kurulunda Hikmet Tezel, Kemal Özer, Hüseyin Çınar, Aydın Karadağ ve Yücel Oktay yeraldı. Denetim Kurulu'nda ise Murat Cebesoy ve Zafer Hüseyin Durmaz yer alırken, Üst Kurul Bölge Birliği Temsilciliğine Mehmet Azman, Hikmet Tezel ve Kemal Özer seçildi.

Genel kurula, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Sertan Yalçın, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Meslek Odası Başkanı Cevdet Civelek, Esnaf Kefalet 32. Bölge Birliği Başkanı Mehmet Azman, Zonguldak Esnaf Odalar Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, AK Parti Kdz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Kdz. Ereğli Halk Bankası Müdürü Mebrure Funda Sınır Baş ve çok sayıda esnaf katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim