• BIST 9572.07
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Eskişehirliler, Azerbaycan’a Destek İçin Yürüdü

Eskişehirliler, Azerbaycan’a Destek İçin Yürüdü
Eskişehir'de, Dağlık Karabağ bölgesinde günlerdir çatışma yaşayan Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilim protesto edilerek, Azerbaycan'a destek...

Eskişehir'de, Dağlık Karabağ bölgesinde günlerdir çatışma yaşayan Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilim protesto edilerek, Azerbaycan'a destek yürüyüşü gerçekleştirildi.

Üniversite caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 70 kişilik grup, Azerbaycan'a destek vermek için yürüdü. Ellerinde Azerbaycan ve Türk bayrakları bulunan grup, "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Vatan sana canım feda", "Katil Ermeni, Karabağ'dan defol" sloganlarıyla, yine Üniversite caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezi önüne geldi. Grup burada bir süre daha sloganlar attıktan sonra basın açıklaması gerçekleştirildi. Grup adına açıklama yapan Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, Ermenistan'ın Azerbaycan Türklüğü'nün tarihi toprakları olan Karabağ'da farklı bir senaryoyla oldu bitti oluşturulmaya kalkışılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

"BUGÜN KARABAĞ'DA YAŞANANLAR, AZERBAYCAN'IN KENDİ TOPRAKLARINI İŞGALDEN KURTARMA İSTEĞİNİN SONUCUDUR"

Azerbaycan'ın gözbebeği olan Dağlık Karabağ'ın işgaline uzun süredir sessiz kalmalarının uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına olan saygılarından olduğunu bildiren Aydın, aksi takdirde Ermeni nüfusu kadar bu milletin gönüllü fedailerinin olduğundan kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini aktardı. Aydın, "Tarihin her safhasında Türk milletinin sabrını test edenler, Türk'ün gücünü görmüşlerdir ve göreceklerdir. Azerbaycan, bunca zamandır hep barış ve diyalogdan yana tavır almıştır. Ancak başkalarının isteği üzerine hiçbir yaşananı göremeyen gafil Ermeniler, işgalci tavırlarından vazgeçmemişlerdir. Bugün Azerbaycan'ın gözbebeği olan Karabağ'da yaşananlar, Azerbaycan Türklüğü'nün topyekun kendi topraklarını işgalden kurtarma ve 1 milyon göçmenin kendi evlerine dönme isteğinin sonucudur. Azerbaycan'ın tarihi toprakları olan Dağlık Karabağ'da işgalci Ermeni güçlerinin yaptıkları asla cevapsız kalmayacaktır ve her yapılana 10 misliyle cevap verilecektir. Azerbaycan ordusu, Karabağ'ı işgalden kurtaracak güçte olduğunu ve Ermenilerin hak ettikleri cevabı alacaklarını son 3 gün içerisinde fazlasıyla dünya kamuoyuna göstermiş oldu" dedi.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Eskişehirliler, Azerbaycan’a Destek İçin Yürüdü

Eskişehirliler, Azerbaycan’a Destek İçin Yürüdü

Eskişehirliler, Azerbaycan’a Destek İçin Yürüdü

Eskişehirliler, Azerbaycan’a Destek İçin Yürüdü

Eskişehirliler, Azerbaycan’a Destek İçin Yürüdü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim