• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Eskişehirli şehit son yolculuğuna uğurlandı

Eskişehirli şehit son yolculuğuna uğurlandı
Hakkari'de bölücü terör örgütleri tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının (EYP) infilak ettirilmesi sonucunda şehit olan Eskişehirli asker Seçkin...

Hakkari'de bölücü terör örgütleri tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının (EYP) infilak ettirilmesi sonucunda şehit olan Eskişehirli asker Seçkin Arıkan son yolculuğuna uğurlandı.

Çukurca'deki operasyonlarda hainlerin önceden tuzakladığı EYP'nin patlaması sonucu, aralarında Eskişehirli Uzman Çavuş Seçkin Arıkan'ın da olduğu 4 asker şehit olmuştu. Şehitlerin cenazelerinin Van'daki törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Şehidin naaşı Eskişehir'e ulaştı. Eskişehirli şehit Arıkan'ın 27 yaşında ve bekar olduğu öğrenildi. Reşadiye Camii'nde ikinci namazına müteakip kılınacak cenaze namazı öncesinde şehidin emekli olan babası Arif Arıkan, annesi Esma Arıkan ve erkek kardeşi Semih Arıkan cami bahçesinde taziyeleri kabul etti.

Anneyi sakinleştirmek baba Arif Arıkan'a düştü

Oğullarının naaşını bekleyen aile büyük üzüntü yaşarken, anne Esma Arıkan'ın yanına giden baba ellerini tutarak sakinleşmesini istedi. Baba dakikalarca eşinin yanından ayrılmadı. Diğer yandan baba tabuta sarılarak ağlayan ve şehidin kız arkadaşı olduğu öğrenilen Nurtane Özdemir'e de sinirlendi. Yakınlarına Özdemir'i tabuttan ayırmasını istedi.

İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından kılınan cenaze namazının ardından Şehit Arıkan'ın cenazesi tekbirlerle top aracına getirildi. Bu sırada dede Mehmet Ali Usta yakınların yardımıyla ayakta durabildi. Yine tekbirlerle cenaze aracına alınan şehit Seçkin Arıkan'ın naaşı, toprağa verileceği Kanlıpınar Şehitliğine gözyaşları arasında uğurlandı. Acılı baba oğlunun bulunduğu cenaze aracına bindi.

Cenaze törenine ise Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Atilla Gülan, Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eskişehirli şehit son yolculuğuna uğurlandı

Eskişehirli şehit son yolculuğuna uğurlandı

Eskişehirli şehit son yolculuğuna uğurlandı

Eskişehirli şehit son yolculuğuna uğurlandı

Eskişehirli şehit son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim