• BIST 9645.02
  • Altın 2419.03
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.8107
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Eskişehirli Karadenizliler İsyan Etti

Eskişehirli Karadenizliler İsyan Etti
Eskişehir Karadenizliler Derneği Başkanı Ali Akyüz, Galatasaray-Trabzonspor maçındaki olaylarla ilgili olarak "Haksızlıklara susan dilsiz şeytan olmadık,...

Eskişehir Karadenizliler Derneği Başkanı Ali Akyüz, Galatasaray-Trabzonspor maçındaki olaylarla ilgili olarak "Haksızlıklara susan dilsiz şeytan olmadık, olmayacağız" dedi.

Maçın 59. dakikasından sonra yaşanan olayların, üst üste yapılan haksızlıklara isyanın bir belgesi olarak dünya spor tarihine Salih Dursun ve Trabzonspor adına bir altın sayfa, Türk hakemliği adına ise bir utanç sayfası olarak yazıldığını belirten Akyüz, "Biz haksızlığa her zaman isyan ettik, ediyoruz da. Dün gece de yine bizim isyan gecemizdi. İzleyenler hatırlarlar, Sürmene'de Fenerbahçe otobüsü kurşunlandığı zaman da biz kamuoyunun karşısına geçip "Bir bugün Fenerbahçeliyiz" demiştik. Çünkü ortada, her ne kadar bugün nasıl bir tezgah olduğu ortaya çıkarılamamış da olsa, çok büyük bir haksızlık vardı. Biz hiçbir zaman haksızlıklara susan dilsiz şeytan olmadık, olmayacağız. Dün akşam Salih Dursun bunu bir kez daha gösterdi" dedi.

SAKALIMIZI KESTİNİZ

"Dün akşam bir kez daha Trabzonspor'un sakalı tıraş edilmiştir, ama Salih Dursun evladımız yaptığı hareketle hakemlik müessesesinin kolu kesilmiştir. Kesilen sakal eskisinden daha gür çıkar, ama kesilen kol yerine gelmez" diyen Akyüz şöyle devam etti:

"Biz "Trabzonspor doğranmıştır" diyoruz. Hakem üniforması ile sahaya çıkan o kişi, belki de uluslararası, yani illegal bahis oyunlarının, bir tezgahın parçasıydı. Perşembenin gelişi, Sabri'nin Marin'e yaptığı harekete penaltı vermemesiyle çarşambadan belliydi, ama bu kadarını hiç kimse beklememiştir. O hakem üniformalı kişiye düşen şudur: Daha önce bir meslektaşının yaptığı gibi, çıksın medyanın karşısına ve "Bu iş benim işim değil" desin. Federasyon sayfasında eğitimci olduğu yazıyor. Bu vicdansızlıkla kimi, nasıl eğitecekse, mesleğine dönsün. Ama çocuğumun öğretmeni olsa ben "Öğretmen reddetme" hakkımı kullanarak eğitimciliğine de son vermesini isterdim. Türk spor camiasının başı sağ olsun, hakemlik bir kez daha öldü."

Eskişehirli Karadenizliler İsyan Etti

Eskişehirli Karadenizliler İsyan Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim