• BIST 9431.16
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Eskişehirli İki Engelli Sporcunun Başarısı

Eskişehirli İki Engelli Sporcunun Başarısı
Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi'nde çalışmalarına sürdüren Zehra Kızılay ve Muhammed Fatih Demirtaş, Türkiye Görme Engelli Yüzme Yarışları'nde...

Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi'nde çalışmalarına sürdüren Zehra Kızılay ve Muhammed Fatih Demirtaş, Türkiye Görme Engelli Yüzme Yarışları'nde derece elde ettiler.

Tepebaşı Belediyesi, engellilere sunulan yüzme fırsatı azim ve başarı hikayeleri olarak gurur tablosuna dönüştü. Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi'nde yüzme çalışmalarına devam eden ve 3-5 Şubat tarihlerinde Antalya'da gerçekleşen Türkiye Görme Engelli Yüzme Yarışları'na katılan Zehra Kızılay ve Muhammed Fatih Demirtaş, Türkiye dereceleri elde etti. Zehra Kızılay 100 Mete Sırt Üstü yarışları Türkiye 3.sü ve Muhammed Fatih Demirtaş Türkiye 8. si olarak Eskişehir'e gururu yaşattı.

Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübü'nün üyesi olduğunu belirten Zehra Kızılay, 6 aydır Eskişehir'de yaşadığını ve yarışmalara Su Sporları Merkezi eğitmenlerinden Serkan Yabanat'ın önerisi üzerine katıldığını söyledi. Türkiye 3.sü Zehra Kızılay, "Kulübümüzde de bu tür yarışmalara katılan sporcular var. Ben de böyle başladım. Burası çok güzel bir merkez. Sadece havuz olarak değil, hem havuz kısmı hem hizmet kısmı hepsi çok güzel. Buraya yüzmeye gelen engelli gruplarıyla iletişimde bulunuyorum, bu da beni mutlu ediyor. İyi ki burası var, iyi ki Başkanımız Dt. Ahmet Ataç var" dedi.

Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübü'nde sporcu olan ve Türkiye 8.liği elde eden Muhammed Fatih Demirtaş ise, Başkan Ataç'a teşekkür ederek, "Bu sene 2016 Görme Engelliler Türkiye Şampiyonası'na katıldım. Antrenmanımızı Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi'nde yaptık. Ben de 50 Metre Serbest yarışlarında Türkiye 8. Oldum. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yarışmalar için Kızılay ve Demirtaş'ı teşvik eden Su Sporları Merkezi Eğitmeni Serkan Yabanat, önceleri yarışmaya hazırlanma niyetlerinin olmadığını söyledi. Sonraki yarışlarda Eskişehirli sporcuların daha iyi yerlere geleceklerine inandığını aktaran Yanabat, "Öncelikle bu merkezde engelliler için bu fırsatı sağlayan Ahmet Başkanımıza teşekkür ederim. 3 aydır arkadaşlarımızla birlikteyiz. Yarışmaya hazırlanma niyetinde değildik fakat arkadaşlarımın azmini görünce onara bu öneriyi sundum. Yarışa gittik ve sonucunda Zehra Hanım ve Fatih kardeşim iyi başarılar sağladılar. İleriki yarışlarda daha iyi yerlere geleceklerini düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

Eskişehirli İki Engelli Sporcunun Başarısı

Eskişehirli İki Engelli Sporcunun Başarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim