• BIST 9524.59
  • Altın 2484.391
  • Dolar 32.5152
  • Euro 34.7194
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Eskişehirli Halk Ozanı Fakı Edeer’den Türkav’da Konser

Eskişehirli Halk Ozanı Fakı Edeer’den Türkav’da Konser
Eskişehir'in ünlü halk ozanlarından olan Fakı Edeer, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Eskişehir Şubesi (TÜRKAV)'nde konser verdi.

Eskişehir'in ünlü halk ozanlarından olan Fakı Edeer, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Eskişehir Şubesi (TÜRKAV)'nde konser verdi. Konserde hem hüzünlü hem de coşkulu anlar yaşandı.

Seçkin bir dinleyici kitlesinin katıldığı konser, bütün şehitlerimiz için dua ve ağıtlarla başladı. Şehitler için hep birlikte dualar edildi ve şehitler yad edildi. Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği ( ESAB) Başkanı Ahmet Urfalı'nın sunumuyla gerçekleşen konserde; Yemen, Çanakkale, Sarıkamış, İstiklal Savaşı ve son zamanlarda Eskişehir'de toprağa verdiğimiz şehitler için ağıtlar okuyan Ozan Fakı Edeer, kendi bestelerini de sundu. Eskişehirli Halk Ozanı Zakir Algül'ün de konuk olarak katıldığı konserde hüzün ve sevinçler bir arada yaşandı. Zakir Algül, ustası Âşık Reyhanî'den deyişler okudu. Emirdağ türkülerinin ağırlıklı olarak söylendiği konserde ESAB Başkanı Ahmet Urfalı, Ozan Fakı Edeer'in edebi kişiliği üzerinde bilgiler verdi. Konserin sonunda Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Eskişehir Şube Başkanı Hasan Sezer tarafından, Ozan Fakı Edeer'e, günün anısına törenle plaket takdim edildi.

TÜRKAV Başkanı Hasan Sezer, yaptığı konuşmada, "Eserlerini dinlemekten büyük zevk duyduğumuz Fakı Edeer'i, aramızda görmek bizlere onur verdi. Kendisine milli kültürümüze Eskişehir'de ve yurt dışında kültürümüze verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Eskişehirli Halk Ozanı Fakı Edeer de; "Eskişehir ve Emirdağ kültür ve sanatına hizmet etmekten gurur duyuyorum ve teşekkür ediyorum" dedi.

Konsere; Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı, Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, TÜRKAV üyeleri ve davetliler katıldı.

Eskişehirli Halk Ozanı Fakı Edeer’den Türkav’da Konser

Eskişehirli Halk Ozanı Fakı Edeer’den Türkav’da Konser

Eskişehirli Halk Ozanı Fakı Edeer’den Türkav’da Konser

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim