• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Eskişehir’e ’’Girişimcilikte Önce Kadın’’ Projesinde Destek Ödülü

Eskişehir’e ’’Girişimcilikte Önce Kadın’’ Projesinde Destek Ödülü
Eskişehir, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen...

Eskişehir, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen "Girişimcilikte Önce Kadın" projesine desteklerinden dolayı plaketle ödüllendirildi.

Ödül törenine; Eskişehir'den İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Mustafa Özdemir, Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bülent Korkmaz ve öğretmenleri Reyhan Alhan, Sebahat Oral ve Emine Atuk katıldı. Projenin birinci yılında girişimcilik ve teknoloji alanlarında eğitim alarak el emeğini kazanca dönüştüren başarılı kadınların işlerini büyütmesi için sermaye sağlanması amacıyla düzenlenen "Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması"nın ödül töreni İstanbul'da bir otelin konferans salonunda gerçekleştirildi. Kadınların ekonomik hayata katılımlarını ve girişimcilik kapasitelerini artırma hedefiyle hayata geçirilen Girişimcilikte Önce Kadın Projesi ile 10 ilde 100 danışman öğretmenle 10 bin kadına halk eğitim merkezlerinde bilgi iletişim teknolojileri ve girişimcilik üzerine eğitimler verildi. Bugüne kadar 13 bin ürün dijital mağaza üzerinden satışa sunuldu. Tüm kursiyerlerin katılım sertifikası aldığı projede ayrıca, 300 kadının da KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimlerinden yararlanması hedefleniyor.

Eskişehir Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi kursiyeri Sebahat Oral, 10 bin liranın sahibi oldu. Eskişehir'den şiş örgüsü ve takı üzerine üretim yapan Eskişehir Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi kursiyeri Sebahat Oral birincilik ödülü aldı. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Mustafa Özdemir, Odunpazarı Halk Eğitim Müdürü Bülent Korkmaz, bu projeye desteklerinden dolayı törende plaketle ödüllendirildiler.

Odunpazarı Halk Eğitim Müdürü Bülent Korkmaz, "Kadınların öncelik olduğu her projede, kurum olarak var olacağız. Kurumumuz kursiyeri Sabahat Oral'ı kutluyorum" dedi.

Eskişehir’e ’’Girişimcilikte Önce Kadın’’ Projesinde Destek Ödülü

Eskişehir’e ’’Girişimcilikte Önce Kadın’’ Projesinde Destek Ödülü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim