• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Eskişehir’e "Engellilere Mesleki Eğitim" Projesi

Eskişehir’e "Engellilere Mesleki Eğitim" Projesi
Tepebaşı Belediyesi, Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi ve İşkur'un ortaklığı ile gerçekleşen "Engellilere Mesleki Eğitim" projesi kapsamında,...

Tepebaşı Belediyesi, Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi ve İşkur'un ortaklığı ile gerçekleşen "Engellilere Mesleki Eğitim" projesi kapsamında, engelliler yeni sertifikalarına kavuştular.

Kurumların ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında aşçı-çırak sertifikalarını alan engelliler, sevinçlerini aileleri ile birlikte doyasıya yaşadı. Sertifika teslim törenine katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, engelli vatandaşların toplum içinde yer almasını sağlayacak düşüncelerinin, önceden belli çerçevede kaldığını hatırlattı. Ataç, 2009 yılından sonra Gökkuşağı Down Sendromlu Kafe'nin kurulmasının, Türkiye'de diğer örneklerine göre hedefini en iyi şekilde kullanan kafe haline geldiğine dikkat çekti. Başkan Ahmet Ataç, "Bugün projenin ortaklarından İşkur bir vefat sebebiyle aramızda olamadı. Sevgili Müdürümüz Önder Göngör'e başsağlığı diliyorum. Zihinsel engelli çocuklarımızın öz güvenlerini kazanarak toplum içinde yer alması ve toplum içinde engelini unutup, iş sahibi olması olarak yaptığımızı işin amacını tanımlayabiliriz. Berber yola çıktığımız gençlerimiz artık tek başına bir birey oldu. Bu projeyi keşke binlerle yapabilsek. Bizler; bunlar çalışamaz diyenlere inat diyoruz ki; engelliler çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Belediyesi Gökkuşağı Kafe'de gerçekleşen törende konuşma yapan Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Zihin Engelliler Eğitim Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atila Cavkaytar ise, sosyal yaşam merkezinde sosyalleşme çalışması ile başlayan çalışmalarının, gençlerin toplum içinde istihdamına kadar geldiğini söyledi. Cavyaktar, "Sosyal yaşam merkezi alışma, montaj atölyesine geçiş temel iş, beceri ve alışkanları, Gökkuşağı Kafe'ye geçiş ise toplum içinde entegrasyonun başladığı yer. Kafeden çıkış artık engellin bittiği zaman olarak tanımlanabilir. Biz bunu kurumlarımızın işbirliği ile başardık. Bugüne kadar 100'e yakın çocuğumuz iş sahibi oldu. Çocuklarımızın bugün alacağı sertifika onların önün açacak bir anahtar. Emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.

Eskişehir Aşçılar Derneği Başkanı Yılmaz Korkmaz da, "Çocuklarımızla beraber 3 yıl önce Pişmiş Toprak Sempozyumunda yemek yarışması yapmaya başlamıştık. Tepebaşı Belediyemizin desteği ile bu proje bugünlere geldi. Bu projenin diğer şehirlere örnek olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 14 engelli vatandaş sertifikalarını alarak pasta kesti.

Eskişehir’e "Engellilere Mesleki Eğitim" Projesi

Eskişehir’e "Engellilere Mesleki Eğitim" Projesi

Eskişehir’e "Engellilere Mesleki Eğitim" Projesi

Eskişehir’e "Engellilere Mesleki Eğitim" Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim