• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Eskişehir’deki Metruk Binalar TEK TEK Yıkılıyor

Eskişehir’deki Metruk Binalar TEK TEK Yıkılıyor
Eskişehir İl Emniyet Müdürlü, belediyelerle yapılan ortak çalışma ile güvenlik riski ve tehlikesi oluşturduğu tespit edilen bin 58 metruk binadan 790...

Eskişehir İl Emniyet Müdürlü, belediyelerle yapılan ortak çalışma ile güvenlik riski ve tehlikesi oluşturduğu tespit edilen bin 58 metruk binadan 790 adetinin yıkıldığı veya rehabilite edildiğini, bu yıl yeni tespit edilen 268 binada aynı işlemin yapılacağını açıkladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nun, Polis-Halk ilişkilerinin geliştirilmesi ile toplum üzerinde oluşan suç korkusunun ortadan kaldırılarak daha güvenli yaşam alanları oluşturulması amacıyla faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi. Yerleşim alanlarında bulunan metruk ve yapı bütünlüğü olmayan binaların büyük bir güvenlik riski ve tehlikesi ortaya çıkardığı belirtilen açıklamada, "Bu tip yapılar "bimekan" olarak tabir edilen şahıslar ve suç işleme yönünde eğilimi olan kişilerin uğrak yeri haline gelmektedir. Bahsi geçen şekilde ayakta duran binalarda yapılan tespitler ve yıkımlar sırasında uyuşturucu ve uyarıcı maddeler ile silah ve bıçak gibi çok sayıda suç unsuru ele geçirilmektedir. Emniyet Müdürlüğü olarak Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz vasıtasıyla şehrimizin tüm alanlarında her yaştan vatandaşımıza tüm konularda olduğu gibi metruk binalar konusunda da bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapmaktayız. Özellikle çocuklarımızın bu tür bina ve eklentilerine girerek kendilerini tehlike altına atmalarını engellemek için gerekli tüm çalışmalar yapılmaktadır" denildi.

SIRADA 268 BİNA DAHA VAR

İl genelinde bu güne kadar tespit edilen bin 58 adet metruk binadan 790 adedinin belediyelerle yapılan ortak çalışma sonucunda yıkıldığı ve rehabilite edildiği anlatılan açıklamada, "2016 yılı ile ilgili olarak da metruk binalar ile ilgili kapsamlı bir çalışma başlatılmış, yıkımı yapılmayan ve yeni tespiti yapılan 268 adet binanın yıkımı veya rehabilite edilmesi çalışmalarına hız verilmiştir. Çalışmalarımıza destek olması amacı ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüzce tasarımı yapılan metruk binalarla ilgili broşürlerin, il genelinde metruk binaların yoğun olduğu yerlerde vatandaşlarımıza dağıtımı yapılarak bu konuda bilinçlenmeleri sağlanmıştır" diye belirtildi.

Eskişehir’deki Metruk Binalar TEK TEK Yıkılıyor

Eskişehir’deki Metruk Binalar TEK TEK Yıkılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim